Gandesa • Terra Alta

La Terra Alta s’alinea amb la política d’Eines de Repoblament Rural per garantir l’assistència mèdica als municipis més petits

0
2425

El Consell Comarcal de la Terra Alta reivindica una millora de l’actual assistència mèdica existent als municipis de la comarca, que ha vist com s’ha anat reduint des de fa uns anys.

L’ens comarcal, que treballa perquè la Terra Alta pugui tenir tornar a tenir garantits tots els serveis de salut necessaris, mostra la seva conformitat amb la política que al respecte reclama Eines de Repoblament Rural (ERR) i que l’entitat va traslladar recentment al departament de Salut.

En aquest sentit, l’entitat reclama donar incentius als professionals mèdics perquè ocupin places laborals en municipis rurals, com ara facilitats en el lloguer o la compra d’habitatge, i que també comptabilitzi com a mèrit el fet d’exercir-hi com a personal mèdic.

El Consell Comarcal considera que seria un primer pas per resoldre la manca de metges, infermeres i altres especialistes en aquests territoris, sobretot a la Terra Alta, que se situa al capdavant de les comarques amb més població envellida de Catalunya, motiu de pes per treballar per millorar aquesta situació de forma imminent. Per aquesta condició, l’ens terraltí també reclama una millora de l’atenció integrada social i sanitària.

Per començar a gestionar aquesta situació, el Consell Comarcal ha fet una diagnosi, poble a poble, sobre la situació actual a la Terra Alta pel que fa a l’atenció sanitària a partir de les dades facilitades pels dotze ajuntaments terraltins, que us adjuntem a continuació.

Diagnosi serveis salut Terra Alta – setembre 2023

Font: Consell Comarcal Terra Alta

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.