01.10.15 – TERRASSA • Vallès Occidental

La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, inaugura a Terrassa la residència per a gent gran Casa Vapor Gran

0
75

Coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran, la consellera de Benestar Social i Família ha destacat el model de residència complet i innovador que promou MútuaTerrassa

La vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha inaugurat aquesta tarda a Terrassa la Casa Vapor Gran, una nova residència per a gent gran de MútuaTerrassa ubicada al centre de la ciutat amb capacitat per a 131 residents i 20 usuaris de centre de dia.
 
Coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran, Munté ha visitat les instal·lacions acompanyada per l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz; la delegada del Govern de la Generalitat a Barcelona, Núria Colomé; el president de MútuaTerrassa, Josep Betriu; i el seu director general, Esteve Picola; entre d’altres representants institucionals.
 
La portaveu del Govern català ha assegurat que “estem davant d’un model exemplar, la Casa Vapor Gran és un equipament que integra en un sol tot un conjunt d’especialitats orientades a les persones i que tenen com a màxim objectiu garantir l’autonomia i un entorn agradable per als usuaris i els seus familiars”.
 
En el mateix sentit, la vicepresidenta Munté ha afegit que “és en centres residencials com aquest on trobem els models més complets i innovadors, centrats en promoure al màxim l’autonomia personal, en mantenir la intimitat i en potenciar -fins on sigui possible- la capacitat individual de cadascú per decidir com vol viure. Perquè aquesta és la llar dels seus residents, això és casa seva i aquí és on han trobat l’acollida i l’atenció necessària”.
 
La consellera de Benestar Social i Família ha conclòs que “per això ens calen els recursos necessaris per estar en condicions d’oferir unes polítiques socials a l’alçada dels reptes que tenim plantejats, com el progressiu envelliment de la població i la preponderància de les situacions de manca d’autonomia personal a mesura que ens fem grans”.  I, ha insistit, “per això estem compromesos amb el progrés nacional, ja que aquest i el social són dues cares de la mateixa moneda”.
 
La Casa Vapor Gran MútuaTerrassa compta entre d’altres serveis amb biblioteca, gimnàs, perruqueria, cafeteria, cuina, sala d’estar, terrassa i un total de 75 habitacions, la majoria dobles i la resta individuals. Cada planta disposa d’un menjador i una sala d’estar. La residència permet visites dels familiars a qualsevol hora del dia i ells mateixos poden participar en els plans d’atenció individualitzada als usuaris. L’equipament acull els residents i professionals de Casa Marquès i Residencial Vallparadís que hi van ser traslladats a principis d’any.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.