29.07.16 – BARCELONA • Barcelonès

L’ACM demana que es tinguin en compte tots els municipis en la definició de les lleis que afectaran al món local

0
165

El president de l’ACM, Miquel Buch, ha participat aquest matí a la primera reunió del consell institucional de governs locals organitzat per la Generalitat de Catalunya. Un acte que dóna el tret de sortida al procés que ha de definir les bases de les futures lleis que han de regular els governs locals.

La reunió ha servit perquè el president de l’ACM, Miquel Buch, reivindiqués que el municipalisme català necessita una llei adaptada i actualitzada a les necessitats diverses dels pobles i ciutats catalanes. A Catalunya el 70% dels municipis són de menys de 10.000 habitants. “Les noves lleis que regulin el món local han de tenir en compte aquesta realitat”, ha manifestat Buch. Així mateix, el president de l’ACM i alcalde de Premià de Mar ha reclamat que “aquest procés serveixi per definir clarament quins són els serveis que ha de rebre tot ciutadà visqui on visqui, quina és l’administració que els ha de prestar i, finalment, com s’ha de finançar la prestació d’aquests serveis”. 
 
L’Associació Catalana de Municipis i Comarques és membre del Consell Institucional de governs locals, del Comitè tècnic i és part activa de tots els àmbits de treball que donaran lloc al document final que ha de definir el futur de l’administració local.

Objectius i participació de càrrecs electes
 
El procés de debat amb el món local té com a objectiu elaborar les bases de les lleis que han de regir el futur dels governs locals de Catalunya. L’ordenació territorial, l’organització dels governs locals, les relacions intergovernamentals, la nova governança, la innovació en la gestió pública local i les finances locals són els sis àmbits de treball que es debatran a tots els nivells de l’administració.
 
Alcaldes, presidents d’entitats municipals descentralitzades i presidents de consells comarcals  podran participar presencialment en les sessions de debat al territori, que es faran entre els mesos d’octubre i novembre. En aquestes sessions es debatrà sobre cadascun d’aquests àmbits i els resultats es faran arribar a la resta de càrrecs electes perquè, via telemàtica, puguin fer-hi les aportacions corresponents. També s’establiran diversos processos participatius a nivell municipal i es recolliran opinions a través del web governslocals.cat, on hi haurà eines de debat dels sis àmbits de treball, a més d’un butlletí electrònic que fomentarà la participació dels electes.
 
Els documents es coordinaran en un comitè tècnic format per representats de totes les administracions i se sotmetran a la consideració d’un grup d’assessors, que podran assistir els equips dels àmbits de treball i aportar continguts i coneixement, com a experts en la matèria.
 
El procés de debat finalitzarà entre els mesos de gener i febrer del 2017, amb una sessió on s’aportaran els resultats de les sessions territorials i de les aportacions telemàtiques dels càrrecs electes. D’aquesta sessió final en sortirà un document que es traslladarà al Parlament de Catalunya i que ha de servir com a base per a elaborar les futures lleis dels governs locals.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.