BARCELONA • Barcelonès

L’ACM es reuneix amb el conseller d’Economia, Jaume Giró, per parlar de fons europeus i del finançament dels ens locals

0
2572

El president de l’ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, la secretària general, Joana Ortega, i el secretari general adjunt, Sergi Penedès, s’han reunit aquest dijous 4 de novembre amb el Conseller d’Economia, Jaume Giró. Es tractava de la primera trobada institucional amb el màxim responsable del departament d’Economia de la Generalitat de Catalunya amb la voluntat de debatre sobre les qüestions de l’agenda municipalista que depenen del Departament.

En aquest sentit, des de l’ACM s’ha tornat a posar sobre la taula la necessitat que el municipalisme català tingui un paper més rellevant en els projectes que depenen dels fons europeus i que tots els municipis, sobretot els més petits, tinguin accés a les oportunitats de finançament. Així, l’ACM des de fa unes setmanes va posar en marxa l’Oficina de Fons Europeus per oferir acompanyament i assessorament als ens locals en aquest àmbit.

També s’ha recordat que els fons de cooperació local extraordinari de 120 milions d’euros entre 2020 i 2021 que va anunciar la Generalitat, cal complementar-se amb més recursos per fomentar la reactivació socioeconòmica dels municipis. Una demanda que des de l’inici de la pandèmia ha anat realitzant l’ACM. En quant a finançament,  també es demana resoldre la manca de finançament dels consells comarcals i garantir un finançament d’acord amb les competències locals. Així, en relació a la suspensió de l’impost sobre la plusvàlua, des de l’ACM es demana que la Generalitat doni suport a les reivindicacions del món local perquè l’Estat garanteixi la suficiència financera municipal.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.