DELTEBRE • Baix Ebre

L’Ajuntament de Deltebre estrena la Biblioplatja de Riumar per ampliar l’oferta cultural del nucli turístic

0
1048

L’Ajuntament de Deltebre ha posat en funcionament un nou servei a la platja de Riumar. Es tracta de la Biblioplatja, un espai que ha de permetre enfortir la promoció de l’oferta cultural a Riumar i que obrirà tots els dies, d’11h del matí fins a les 19h de la tarda.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha posat en valor “les constants millores que estem efectuant per tal que la platja de Riumar continuí sent una de les platges de referència d’arreu del país”. Per això, Soler ha detallat que “la biblioplatja s’emmarca en l’objectiu d’oferir un nou espai cultural per als veïns i veïnes que gaudeixen de la platja, i també per als turistes que any rere anys ens visiten”.

La Biblioplatja oferirà un servei de préstec i disposarà d’una amplia oferta de llibres infantils, juvenils i per adults en català, castellà i altres idiomes com l’alemany, l’anglès, el francès i l’italià. A més, també s’ha fet una selecció de literatura d’autors locals i de publicacions sobre el territori, des de cuina fins a rutes de descoberta de l’entorn.

La regidora de Defensa del Territori, Foment Cultural, i Igualtat i Gènere, Anna Giménez, ha explicat que “la biblioplatja vol esdevenir un punt de trobada, un espai de comunicació obert a la ciutadania i a l’essència de les paraules”“Per això – ha afegit Giménez – volem que aquest equipament sigui part activa de la platja i inclogui diferents propostes com tallers infantils, activitats, presentacions literàries i col·loquis amb autors”.

Aquest projecte de Biblioplatja se suma a l’aposta que l’Ajuntament de Deltebre està efectuant per fomentar l’hàbit de la lectura entre els veïns i veïnes de Deltebre. Més enllà de la nova Biblioteca Delta de l’Ebre, el mes d’abril es van posar en funcionament les vitrines mòbils de Llibres Nòmades, les quals estan distribuïdes en diferents punts del municipi, i compten  amb diferents llibres per tal que la ciutadania pugui agafar el que desitgi, anotar les dades requerides per al préstec, i realitzar posteriorment el retorn per tal que un altre usuari pugui fer-ne ús.

Hissada de la Bandera Blava

Paral·lelament, aquesta tarda també s’ha efectuat la hissada de la Bandera Blava de Riumar, la qual es va recuperar fa 6 anys i que està plenament consolidada gràcies a les diferents millores a la platja i als nous serveis que durant aquests darrers anys s’han anat implementant.

El tinent d’alcaldia de #DeltebreSostenible, Kilian Franch, ha explicat que “des de l’Ajuntament de Deltebre treballem per tal que la platja de Riumar, com també la platja de la Marquesa i de la Bassa de l’Arena, estiguin en plenes condicions no només durant la temporada d’estiu, sinó també durant la resta de l’any”. Franch ha conclòs afirmant que “la bandera blava és un reconeixement a tota la feina que hem fet i que estem duent a terme per a la millora dels serveis de la platja”.

De fet, la platja de Riumar es neteja tots els dies durant la temporada d’estiu, i durant la resta de l’any es va efectuant un manteniment constant per tal que segueixi presentant una imatge òptima per a tota aquella gent que gaudeix de passejar per les passarel·les i caminar per la vora de la mar.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.