VILANOVA I LA GELTRÚ • Garraf

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i Prysmian signen un conveni per a la cessió d’ús del local de l’Economat per a tres anys més

0
1355

El local, ubicat al carrer del Recreo, funciona des de 2014 com a servei de banc de queviures en modalitat de supermercat

Aquest dimecres s’ha signat el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i Prysmian Cables Spain, SAU, per a la cessió temporal d’ús a títol gratuït del local ubicat al carrer Recreo número 6 per a l’establiment d’un servei de Banc de Queviures, l’Economat.

El conveni estableix les bases de col·laboració entre les parts, per a un local que ja funciona com un Economat des del 22 de maig del 2014, data en que es va signar el primer conveni, per 4 anys i mig prorrogables. Ara serà vigent per 3 anys més, prorrogables.

Prysmian, a banda de la seva funció productiva i mercantil, té entre els seus objectius prendre part en projectes que millorin el benestar de la comunitat local. Les dues parts volen seguir col·laborant en aquest projecte per garantir necessitats bàsiques com l’alimentació, atenent la ciutadania aprofitant els recursos i capacitats des del treball en xarxa. Actualment, arran de la crisi sanitària i social provocada per la pandèmia, aquest recurs està atenent un gran nombre de persones que necessiten suport en la cobertura de les necessitats més bàsiques.

El conveni l’han signat a la sala Pau Roig Estradé de l’Ajuntament, després d’una visita a l’Economat, l’alcaldessa Olga Arnau i Joan Torradeflot, director d’Administració i Control de Prysmian.

Olga Arnau ha agraït “el gest solidari de Prysmiam per tal que seguim disposant d’aquest espai per oferir un servei malauradament molt necessari avui dia”.L’alcaldessa ha lloat la tasca dels responsables i el voluntariat de l’Economat, que han adaptat l’espai per convertir-lo  “en un lloc amable on donar un gran servei a més de 700 famílies, que representen 1.800 vilanovins i vilanovines, un terç dels quals són infants”. Cal recordar que abans de la pandèmia l’Economat lliurava aliments cada 15 dies a 280 famílies, però la crisi i els ERTO van fer augmentar les necessitats exponencialment.

Per la seva banda, el director general de Prysmian Group a Espanya, Jordi Calvo, ha mostrat la seva satisfacció per poder col·laborar amb Càritas i amb l’Ajuntament, i amb totes les persones i entitats que estan tirant endavant el projecte. “Aquest espai era un economat dedicat als treballadors de la Pirelli, això ha anat perdent el seu sentit, i ara hem tingut aquesta oportunitat per tirar endavant un projecte social en un espai que altrament hauria estat en desús”, ha dit.

La cessió del local es fa a títol gratuït, atesa la finalitat d’interès general que hi presta l’Ajuntament juntament amb entitats socials de la ciutat. També s’hi permet realitzar activitats de caràcter social vinculades a l’alimentació, a tallers educatius i promocionals o altres activitats vinculades a la cobertura de necessitats bàsiques i al reaprofitament de recursos. 

Programa de vulnerabilitat alimentària a l’estiu

D’altra banda, com cada any, s’ha desplegat la campanya d’estiu en relació a la vulnerabilitat alimentària. Un programa que es desplega en col·laboració amb el Consell Comarcal, i que té com a objectiu reforçar el suport a l’alimentació en la franja de 3 a 12 anys en el període d’estiu, quan els infants no van a l’escola i no tenen possibilitat de gaudir de la beca de menjador escolar. La campanya consta de l’entrega de targetes d’un supermercat carregades amb 80 euros per comprar aliments. Enguany s’han lliurat 301 targetes a infants del municipi. Són infants de famílies ateses a l’Economat, que tindran aquest reforç per a la compra d’alimentació. Les targetes les lliuren els professionals d’Acció Social, per evitar sobrecarregar l’Economat amb aquesta tasca.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.