SANT CUGAT • Vallès Occidental

L’Ajuntament reclama a la Generalitat l’obertura dels centres sanitaris de Sant Cugat durant tot l’any

0
838

El ple ha aprovat una segona moció institucional per avançar en la conversió dels entorns escolars en àrees de protecció de la salut de la infància

El ple municipal del mes de juny, celebrat aquest dilluns, ha aprovat una moció institucional per reclamar al Departament de Salut de la Generalitat l’obertura dels centres sanitaris del municipi amb tots els seus serveis durant tot l’any “conforme a la proposta de resolució aprovada en la Comissió de Salut de 5 de maig de 2022”.

Així mateix, la moció també exigeix al Departament de Salut “que habiliti, en algun dels CAP de la ciutat, un servei de pediatria que pari atenció 24 hores al dia els 365 dies de l’any”.

El ple també ha aprovat una segona moció institucional per seguir treballant en la conversió dels entorns escolars en àrees de protecció de la salut de la infància. El text recull propostes en els àmbits d’instal·lacions, entorns i accessos a les escoles, planificació urbanística i zonificació escolar.

Entre d’altres, es demana “revegetar els patis escolars amb arbrat i plantes que proporcionin ombra, frescor i color a aquests espais, millorin la qualitat de l’aire i esmorteeixin el soroll” o “eliminar l’aparcament i restringir el trànsit de vehicles motoritzats als carrers de l’entorn i, molt especialment, als voltants de les entrades als centres”.

Declaracions de la Junta de Portaveus

El ple també ha donat compte de tres declaracions aprovades per la Junta de Portaveus:

  • Suport al Manifest del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament pel Dia mundial de les persones refugiades 2022
  • Adhesió al manifest del 15 de juny, Dia Mundial de sensibilització sobre el maltractament a la gent gran
  • Declaració institucional pel 28 de juny, Dia per a l’Alliberament i orgull LGTBI 

Mocions aprovades

Finalment, el ple també ha aprovat les següents mocions:

  • Moció d’adhesió a la moció del Consell Local per a la República de Sant Cugat del Vallès sobre l’espionatge polític a persones vinculades a l’independentisme català. S’ha aprovat amb els vots a favor de JuntsxSantCugat, ERC i CUP; els vots en contra Cs i de la regidora no adscrita. El PSC ha votat en contra en tots els punts excepte el 5, que ha votat a favor.
  • Moció per promoure la construcció dels intercanviadors ferroviaris i millorar la línia R8 entre Martorell i Granollers. S’ha aprovat amb els vots a favor de JuntsxSantCugat, ERC, CUP, PSC i Cs. La regidora no adscrita s’ha abstingut.

Canvis a la CUP

D’altra banda, el ple ha donat compte de l’escrit de l’anunciada renúncia de Núría Gibert com a regidora de la CUP, a qui rellevarà Oriol Sànchez ja en el proper plenari. El regidor Marco Simarro passa a ser el portaveu del grup municipal.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.