2.6.20 – BARCELONA • Barcelonès 

Les entitats municipalistes i els sindicats UGT i CCOO es comprometen a treballar per un acord marc post-Covid19 per homogeneïtzar criteris per al teletreball, la conciliació i el suport als més vulnerables

0
146

L’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis es reuneixen per primer cop en aquest mandat amb representants dels sindicats de CCOO i UGT per abordar la necessitat de consensuar recomanacions i criteris unitaris per actuar en l’àmbit social i laboral en la desescalada de la crisi de la Covid-19.


Reunió per videoconferència. Foto: ACM.
La reunió, realitzada per videoconferència, ha servit per sentar les bases per poder el·laborar un acord marc que abordi les recomanacions i criteris homogenis d’actuació en la desescalada basada en tres àmbits: el teletreball, la conciliació laboral i l’atenció de les persones vulnerables.
A la trobada també s’ha abordat la necessitat que els ajuntaments vetllin per la salut i el benestar dels seus treballadors i que la reincorporació total als llocs de treball només s’ha de poder fer garantint les mesures de seguretat pertinents. Al mateix temps, s’ha destacat el reconeixement als serveis sanitaris públics, als equips d’emergències i a tot el voluntariat qui s’ha bolcat per ajudar en aquests mesos de confinament.
Sindicats i entitats municipalistes s’han emplaçat a mantenir una línia de treball conjunta que vagi més enllà del post-Covid19 i que integri ja mesures per regular el teletreball quotidià.
Finalment, municipalisme i sindicats han volgut fer un reconeixement explícit a la tasca dels servidors públics locals, que han permès mitigar en gran part, els efectes de la crisi sanitària, social i econòmica derivada de la pandèmia.
A la reunió hi ha participat el president i la secretària general de l’ACM, Lluís Soler i Joana Ortega, respectivament, la presidenta i secretari general de la FMC, Olga Arnau i Magí Rovira, el secretari general de CCOO de la FSC de Catalunya, Manuel Fages, el coordinador del sector d’administració local de CCOO, Enric Quílez, i per part d’UGT el secretari d’administració local de FeSP, José Antonio Fernández.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.