SALT • Gironès

Llum verda de Salt a Cicle de l’Aigua del Ter, la nova empresa supramunicipal que gestionarà l’aigua a Salt, Girona i Sarrià de Ter

0
1354

L’Ajuntament de Salt ha aprovat inicialment aquest dijous 4 d’agost el canvi de gestió del servei d’abastament, distribució i sanejament de l’aigua que passarà a realitzar-se a través de la nova empresa supramunicipal Cicle de l’Aigua del Ter. La proposta ha comptat amb els vots favorables de l’equip de govern (Esquerra Republicana i Junts per Salt) i del PSC i l’abstenció de Vox i IPS-CUP.

Cicle de l’Aigua del Ter s’encarregarà de la gestió de l’aigua a Salt, Girona i Sarrià de Ter i, concretament, es farà càrrec de l’abastament en alta i en baixa i del sanejament en baixa.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, explica que “amb aquesta aprovació inicial culminem un procés de tres anys i fem un nou pas més per culminar la municipalització de la gestió de l’aigua, una iniciativa que persegueix millorar la qualitat del servei, potenciar la progressivitat del preu segons el consum i aplicar noves mesures de tarifació social per a les famílies vulnerables”.

En aquesta línia, cal esmentar que les noves tarifes substitueixen les que estaven vigents des de l’any 2013 i que no es repercutirà l’increment de l’IPC dels darrers deu anys. La nova escala inclou més progressivitat en el preu segons el consum i aplica mesures de tarifació social amb bonificació del 100% en el primer tram per a famílies vulnerables.

Les noves tarifes permetran assumir una inversió anual de 867.000 euros anuals en obres de manteniment de les instal·lacions, substitució de canonades i de les instal·lacions obsoletes. Aquesta xifra suposa multiplicar per dotze la inversió anual dels darrers exercicis que estava situat en els 71.250 euros.

El regidor de Territori de l’Ajuntament de Salt, Àlex Barceló, afegeix que “amb la inversió anual que hi podrem destinar a partir d’ara, i sense haver de repercutir-ho econòmicament als veïns i veïnes, realitzem un important salt endavant en la qualitat del servei”.

Després de l’aprovació inicial ara s’obre un període d’exposició pública de 30 dies per, posteriorment, aprovat definitivament el canvi de model. Es preveu que l’empresa supramunicipal comenci a funcionar durant el darrer trimestre d’aquest any i les noves tarifes s’apliquin a partir de l’1 de gener del 2023.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.