Luis Pardo

"Cal canviar les estructures que fan alentir la nostra economia"

"Ha arribat el moment de trencar amb les estructures arcaiques que fan que la nostra economia s’alenteixi. I per això, hem iniciat el nostre trajecte, sense marxa enrere possible, ja no només en els programaris de gestió en si sinó en l’anomenada E-administració"

0
200

Luis Pardo va estudiar Direció i Adminstració d’Empreses a l’European University amb estudis de Postgrau, ha realitzat 4 màsters, a destacar un MBA a EADA i un PDG a IESE, i ha passat per diferents empreses, començant en el sector alimentació i continuant en el sector financer, els media o la indústria química. Va recalar en les TIC fa ara 10 anys, i aquell mateix 2001 es va incorporar a Sage, on va començar com a director per a Catalunya. Ha anat progressant i des d’octubre de 2009 és director general de Solucions Financeres i Administracions Públiques.
“Nosaltres, respecte a la Admnistració Publica a Espanya, des del començament parlem d’una major productivitat, de més transparència, de més consciència ecològica i de més comunicació entre administració, empreses i ciutadans. I en aquests moments, la demanda és massiva perquè això sigui així i la palanca de la tecnologia és clau”

“Les adquisicions empresarials sempre porten un llarg procés, i primer cal aconseguir integrar els clients, després als propis treballadors, i, al final, només al final, als responsables de les companyies”

“En el món de la informàtica, no podem oblidar que el software és només una eina. Les opcions han de contemplar altres molts recursos, com a centres d’assistència o call centers. És imprescindible si vols ser competitiu “

Potser la gent us conegui per un dels vostres productes estrella, Contaplus, probablement, el programa de gestió més conegut en el món.
És cert a mitges. És veritat que hi ha productes estrella que les seves marques són més fàcils de reconèixer pel públic en general pel seu èxit, com Sage ContaPlus, però el nostre catàleg de productes és molt ampli i arriba a molts tipus d’empreses de diferents sectors i tamanys. Sage ContaPlus es dirigeix ​​al autònom i a la Pime, a més a més tenim altres solucions a la mitjana-gran compte, i administracions que en els seus segments són igual de coneguts. Per exemple Sage Sicalwin, és un altre producte estrella que reconeixen els ajuntaments molt fàcilment. Avui dia la marca Sage és reconeguda a Espanya i el món com el líder en solucions de gestió, i és el prefix dels nostres productes com Sage ContaPlus a què fa esment o Sage Sicalwin.

En canvi, el nom de l’empresa que el va crear no és tan conegut …
Si, som conscients. Però darrere d’un nom potser no gaire popular, ja que cal pensar que ens dirigim als professionals i empreses, està Sage que és l’empresa líder en el desenvolupament de solucions de gestió empresarial per empreses i administracions, des del software als serveis de consultoria i formació. Les desenes de variants dels nostres productes, les solucions per a la facturació, les nòmines, estan, avui dia, en milions d’empreses de tot el món.

Estan presents en 26 països …
Sage és present en els cinc continents. Com deia, té oficines pròpies a 26 països, amb un total de 13.000 empleats. I l’empresa cotitza en borsa a Londres, una mica més de 6,3 milions de clients. I una última dada, si m’ho permet: a la companyia col.laboren prop de 40.000 consultors externs independents.

I de tota aquesta gran estructura, què aporta Sage Espanya?
Portem més de 30 anys, amb un model GLOCAL (Global + Local). Aprofitem el Global per al I + D, el branding i la foretaleza financera, i aprofitem el Local per a Espanya estar a prop dels clients amb necessitats d’Espanya, de les seves comunitats autònomes, dels seus sectors, de la seva legalitat i fins i tot matisos en la seva forma de treballar. Per estar a prop, ja que som una empresa client cèntrica, ens dediquem amb passió 1.400 empleats, amb 25 delegacions, repartides al llarg de la geografia espanyola. No en va, ja hem venut més de 2.000.000 de productes a Espanya i tenim 350.000 clients que ens contracten algun producte o servei cada any.

Si no comptem amb la crisi, el negoci a Espanya va créixer molt durant uns anys, no?
Sí, des del 2003 fins avui, hem incorporat a 13 empreses locals dins del grup a Espanya. És un fet diferenciador a Sage, a més de créixer orgànicament creixen via adquisicions. Un cop adquirida una companyia ens dediquem a integrar-la, és important construir des de dins i amb l’equip de l’empresa que incorporem, aportant el millor de Sage i preservant el millor de la companyia adquirida que és la que ha donat valor al mercat

Suposo que aquests èxits hauran fet guanyar “punts” en l’estructura de la companyia, i en el món ho hauran reconegut
Així és, la nostra organització a Espanya s’ha convertit en un nucli important de negoci i comptem amb talent que és reconegut i admirat. A més a més el nostre creixement, els resultats ens ho avalen els més de 350.000 clients que inverteixen en Sage en alguna solució o servei al llarg de l’any. La nostra obsessió és que els nostres clients tinguin una experiència extraordinària  i que portem valor i benefici a les seves organitzacions i al seu treball.

Veig que vostès li donen als seus productes de software el paper estel.lar …

El software és només una eina, molt important i necessària en el nostre S. XXI, però al cap i a la fi una eina, no podem oblidar-ho. Una vegada un client té la seva eina, hem de ajudar a assolir els seus objectius, ja sigui control pressupostari, la facturació, la comptabilització, planificació, la gestió de nòmines i una infinitat d’objectius que poden suposar incrementar el negoci, fer una diferència competitiva , reduir costos, agilitzar tràmits, i un llarg etcètera. Per això el nostre catàleg inclou infinitat de serveis, com un centre d’assistència al client, així com centres d’atenció telefònica en diferents llocs d’Espanya, com a Àvila, Sabadell, Écija o Madrid, serveis connectats a la xarxa, solucions Saas, formació, etc, … som un cop més una companyia client cèntrica.

Alguna raó per tenir diversos centres d’atenció en lloc d’un només?
Creiem que cada regió té un perfil diferent, i una idiosincràsia en la forma d’atendre les demandes dels clients, que ajuda a que hi hagi més confiança, més complicitat. Després hi ha també un tema de seguretat. Sempre és millor no tenir tota la task force concentrada en un sol lloc. A més els nostres equips són multidisciplinaris i procedeixen de diverses zones d’Espanya, cosa que no fa més que enriquir el nostre talent que després portem fins al client.

No obstant això, han anat potenciant altres aspectes del seu negoci, més enllà dels productes de software de manera que són més coneguts …
En efecte, tenim ja 150.000 clients que també han confiat en nosaltres per al que anomenem, el “contracte de manteniment”. I això implica que Sage els fa també tot el manteniment que necessiten, el que comporta, en el fons, més responsabilitat. Avui dia atenem més de 6.000 trucades cada dia, i milers de connexions i correus diaris. També donem cobertura amb aplicacions en línia i a la web, serveis connectats i solucions Saas.

Amb la trajectòria que porta aquí, a Sage, pensa que es pot parlar d’un model concret de creixement?
Bé, pot semblar una obvietat però aquí sempre hem crescut de baix a dalt. Hem començat des de la petita i mitjana empresa, saltant a la PIME de mida mitjana, i conquistant a poc a poc el mercat de les grans empreses. Prova d’això és que la majoria dels 2.000.000 de productes venuts els ha adquirit petites i mitjanes empreses, però també ja estem presents en el 70% de les empreses de l’IBEX, i en el segment de l’Administració Pública, 3.800 entitats públiques, la majoria locals, són als nostres clients.

Ja que ha sortit el tema de les PIMES, no sé si a través d’algun dels estudis que han realitzat podem donar alguna pista sobre el futur econòmic del país
Si, és cert, acabem de publicar la Segona Radiografia de la PIME, l’estudi més exhaustiu sobre la petita i mitjana empresa que s’ha realitzat a Espanya. El que abans era una informació d’ús intern, ara mateix l’hem convertit en un estudi de projecció dels diferents sectors empresarials.

Tothom pot treure profit,
En realitat és un estudi multisectorial, que aborda estructura, àmbit financer, sistemes, i que al final, conforma un retrat excel.lent de la nostra economia. Sense anar més lluny, l’altre dia l’exministre Jordi Sevilla, després d’una lectura ràpida, em va dir que teniem un valuós document que havia de compartir amb el govern. Els convido a que donin un cop d’ull a www.sage.es/radiografiadelapyme2010.

Alguna idea de cap a on la va l’Administració a Espanya?
Nosaltres, respecte a la Admnistració Publica a Espanya, des del començament parlem d’una major productivitat, de més transparència, de més consciència ecològica i de més comunicació entre administració, empreses i ciutadans. I en aquests moments, la demanda és massiva perquè això sigui així i la palanca de la tecnologia és clau.

Això està molt bé per a les empreses però per a l’Administració, no sembla una tasca senzilla
No cregui, no cregui. Miri, la Llei 11/2007 de connexió electrònica amb el ciutadà, i la directriu de 2015 de la Unió Europea ens empenyen inexorablement a això. Perquè es faci una idea, avui en dia fer una gestió amb la Administracció, posem des de que s’inicia fins que conclou ens costa, de mitjana, uns 80 euros.

I si es fes electrònicament?
Només 5. Ho veu? I aquesta diferència és la que ens faria estalviar 15.000 milions d’euros. Només amb fer els documents electrònics. Una quantitat de diners que curiosament, és la que el Govern ha hagut d’aconseguir retallant per aquí i per allà.

O sigui, que si estem així és perquè no s’han fet bé els deures …
És una obvietat, però certa: al final, les crisis porten oportunitats. Aquesta reforma en l’Administració Pública ha de ser d’ampli calat. I els que han de liderar-la han de ser el Govern i els propis funcionaris públics. En el cas d’ajuntaments amb els alcaldes al capdavant d’ells. També és una qüestió de lideratge polític. Fer una administració efeciente fa un país eficient.

Els informàtics, són un col.lectiu que no sempre té bona fama
Doncs combatem aquesta idea. Els informàtics no han de ser aquest departament apartat de la resta, aquests “freakies” que fan vida a part a l’empresa. En ells també hi ha la clau. Sap vostè que hi ha directors d’Informàtica decidint estratègies en consells? Tota la informàtica no són codis binaris, hi ha persones amb molt talent que a més de desenvolupar saben gestionar i liderar equips. I recordem que els informàtics saben més interpretar el llenguatge del futur … sinó que l’hi preguntin als fundadors de Sage, Apple o de Google per exemple.

Enllaços relacionats

http://www.sage.es

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.