13.11.12 – CERDANYOLA DEL VALLÈS • Vallès Occidental

Margallo nega l’autodeterminacio a Catalunya assegurant que al Principat s’hi poden exercir els drets democràtics

0
85

El ministre d’Afers Exteriors afirma que celebrar un referèndum prohibit pel TC suposa trencar amb "l’imperi de la llei"

 


El ministre d’Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo
El ministre d’Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha assegurat que la sentència del Quebec només contempla el dret de secessió per a països colonials, territoris ocupats militarment o pobles que no poden exercir els seus drets democràtics. "I això no passa a Catalunya", ha subratllat. Margallo ho ha dit l’endemà de defensar el dret d’autodeterminació del poble sahrauí per tal de trobar una solució al conflicte del Sàhara Occidental. El ministre, d’altra banda, ha insistit que convocar un referèndum amb la prohibició del Tribunal Constitucional constitueix un trencament de l’ordre establer i de "l’imperi de la llei".
El ministre d’Afers Exteriors, José Manuel García Margallo, ha aclarit que el dret internacional contempla el dret de secessió en només tres casos: països colonials, ocupats militarment o que no poden exercir els seus drets democràtics. Ha indicat que Catalunya no compleix cap d’aquestes característiques i que "gràcies a Déu" Espanya està gaudint del període de llibertat més elevat de la seva història. Margallo ho ha dit després que aquest dilluns defensés l’autodeterminació del poble sahrauí per trobar una solució al Sàhara Occidental. 
El ministre, d’altra banda, ha insistit que la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació convocat amb la prohibició del Tribunal Constitucional suposaria un trencament de l’ordre institucional i de l’imperi de la llei. A tall d’exemple, ha explicat que el referèndum d’Escòcia ha estat convocat amb el vist-i-plau del Westminster. En la mateixa línia, ha indicat que una declaració unilateral d’independència "contra l’ordenament intern d’un país" no seria acceptat per cap país de la Unió Europea perquè suposaria "un precedent d’incalculables conseqüències". 
Margallo també ha apostat perquè les comunitats autònomes puguin establir els seus propis tributs per finançar aquells serveis que "considerin necessaris" al marge dels "serveis que es paguen amb els diners de tot". El ministre ho ha dit a la Universitat Autònoma de Barcelona, en un esmorzar col·loqui del Rotary Club de Cerdanyola del Vallès.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.