Martorell acull el Congrés Mundial de Nihon Tai-jitsu amb èxit de participació

0
355

El cap de setmana del 6 i 7 de maig el Pavelló Esportiu de Can Cases acull el Congrés Mundial de Nihon Tai-jitsu, amb motiu de la nominació de Martorell com a Ciutat Europea de l’Esport. L’esdeveniment, organitzat per la Federació Mundial de Nihon Tai-jitsu, amb la col·laboració de l’Associació Esportiva Martorell Nihon Tai-jitsu i la Regidoria d’Esports, ha començat aquest matí i continuarà fins al diumenge al migdia.

Hi ha assistit l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa; el president de l’entitat Nihon Tai-jitsu, Joan Coma; el president de la Federació Catalana de Nihon Tai-jitsu, Josep Bosch; el president de la Federació Mundial de Nihon Tai-jitsu, Ricard Folny; el regidor d’Esports, Gerard Mimó; la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende; el regidor de Medi ambient, Albert Fernández; la regidora de Serveis Urbans, Elisabet Plaza, i el regidor d’Economia, Lluís Amat.

En el congrés els mestres d’aquesta disciplina han dut a terme ponències per explicar i mostrar dades i tècniques útils sobre aquesta defensa personal japonesa als més de 140 assistents. Tal com ha explicat el president de l’entitat Nihon Tai-jitsu, Joan Coma, “es tracta d’una convenció mundial, per tant, aquí hi ha gent de França, Itàlia o Marroc”. Els participants s’han dividit en tres grups: els del cinturó negre o més per un costat, els nens per un altre i la resta de nivells en un altre grup. Així, a cada mestre “se li ha donat un temps limitat perquè expliqui la seva manera d’entrenar, el que creu que és important i com s’hauria de fer”, afirma Coma.

El Nihon Tai-jitsu és un sistema de defensa personal basat en les antigues escoles tradicionals japoneses samurais però amb pedagogia occidental. Aquesta disciplina està orientada a obtenir la màxima eficàcia amb el mínim esforç, independentment del sexe, l’edat o la constitució de la persona. A la nostra població, hi ha un grup de martorellencs que ho practiquen des de fa 25 anys, i enguany, aprofitant la nominació de Ciutat Europea de l’Esport, han volgut organitzar aquest Congrés Mundial a les instal·lacions de casa nostra.

En acabar les ponències dels mestres del Tai-jitsu, li ha arribat el torn a l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, qui ha volgut agrair la presència de tots els assistents provinents de diferents països. “Pel fet de ser Ciutat Europea de l’Esport 2023, vam suggerir de fer aquest Congrés Mundial a Martorell. Aquest any s’han celebrat molts esdeveniments esportius amb la finalitat de donar notorietat a l’esport que, segons la nostra concepció, es tracta d’educació, cultura, cohesió social i bona convivència. Crec que són valors que el Nihon Tai Jitsu també comparteix i, per això estem encantats i esperem que gaudiu molt”, ha destacat.

A més, també el president de la Federació Catalana de Nihon Tai-jitsu, Josep Bosch, ha volgut agrair la presència dels mestres i alumnes, i desitjar una bona jornada a tothom.

En definitiva, el Congrés Mundial de Nihon Tai-jitsu ha estat tot un èxit, “hem tingut moltes felicitacions, i les instal·lacions s’han adequat perfectament. Per dur a terme aquesta jornada hem tingut el suport de la població, i també del consistori, i realment ens han felicitat per tots els cantons, està funcionant molt adequadament”, ha valorat Joan Coma.

L’esdeveniment continuarà demà diumenge, des de les 9.00h fins a les 13.00h, i estarà obert al públic per tots qui en vulguin saber més d’aquesta disciplina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.