Rebuda multitudinària al Daltabaix de Martorell, un cap de setmana ple d’activitats infantils i juvenils

0
295

La plaça de les Cultures i el Centre Cultural s’han convertit durant tot el cap de setmana en un punt de trobada, aprenentatge i diversió pel jovent, amb el Daltabaix, que ha incorporat la 17a Fira Jove i la 29a Fira Infant. La cita ha inclòs tallers, activitats i exposicions amb l’objectiu de convertir-se en un indret on els més joves han pogut socialitzar i divertir-se.

El tret de sortida del Daltabaix d’enguany ha estat la 17a Fira Jove, que es va celebrar dissabte 6 de maig al Centre Cultural i voltants. A partir de les 18.00h i durant tota la tarda les diferents entitats de Martorell van muntar estands per informar sobre la seva activitat i així donar-la a conèixer entre els més joves, fent-los també partícips.

A la plaça de les Cultures, es van mostrar entre d’altres, l’associació sociocultural Wontanara, que, tal com van explicar Vanessa Gala i Isabel Jordà, presidenta i secretària de l’associació respectivament, es va dur a terme “un taller d’estampació creativa i també una recaptació de fons per a construir un centre de formació d’oficis relacionats en les arts escèniques per a adolescents i joves a Kindia, Guinea Conakry”.

També a la plaça, a l’aire lliure, van estar informant sobre els seus projectes la gent de la Creu Roja, d’EFS intercultural i de l’Esplai Jove Punt Nord de Martorell, entre d’altres. A l’escenari, mentrestant, es va poder escoltar la mostra d’Anwar Oriental i Som Bollywood, la batalla de galls de Pugna Battles i el Concert de Combos de l’Escola de Música Municipal de Martorell.

A dins del Centre Cultural, a més, s’hi va dedicar un espai perquè els més joves hi puguéssin gaudir de la tecnologia i els jocs de taula. Entre les associacions assistents hi van estar els d’Aapagatti Maker Space Martorell fent “demostracions de les impressores 3D per fer veure com fem nosaltres els projectes a dins l’entitat, destinada a la robòtica i la impressió. Hem portat avui una mostra de lluita de robots, feta per nosaltres comprant les electròniques i programant-les. A partir d’aquí, hem elaborat una aplicació mòbil per poder jugar amb els robots des d’aquest dispositiu”, va explicar Oriol Sitas, secretari de l’entitat.

A més, també s’hi va dedicar un espai a l’aula de teatre, als jocs de taula i una pantalla gegant per compartir i socialitzar amb videojocs.

Diumenge els protagonistes han estat els més petits amb la celebració de la 29a Fira Infant, que ha aplegat jocs de fusta gegants, inflables, cadiretes i també mostres d’activitats i entitats martorellenques. Entre les actuacions estrella han estat l’exhibició de la Unitat K9, unitat de la policia canina, en què hi han participat “la Unitat Canina de Rescat de Tarragona, la Unitat Canina de la Policia Local de La Llagosta, l’associació de Guies Canins dels Policies Locals de Catalunya i els gossos de la Policia Local de Martorell. Tot plegat hem fet exercicis de rescat, i de recerca de substàncies en vehicles i en persones, per tal de demostrar a la ciutadania la nostra feina”, explica Óscar Pérez, responsable de la Unitat Canina de Martorell.

Amb l’espectacle final Circ Filixic s’ha posat la cirereta a aquest cap de setmana de Daltabaix, en què l’objectiu ha estat posar en valor el treball en equip, la socialització i la diversió entre els més joves i petits.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.