23.03.17 – BARCELONA • Barcelonès

Mercè Conesa: «La seguretat és un tema de vital necessitat i de radical actualitat»

0
45

La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, va inaugurar ahir 22 de març la Jornada de seguretat privada adreçada al món local, que se celebra al Pati Manning de Barcelona i està impulsada pel Síndic de Greuges.


Fotografia de la jornada. Foto: Diputació de Barcelona.
Conesa ha definit la seguretat com «un valor de la societat contemporània» i «un tema de vital necessitat i de radical actualitat». Durant la seva intervenció ha destacat les recomanacions i propostes, sobre la seguretat privada, fetes pel Síndic de Greuges a l’Informe de l’any passat. Unes recomanacions que ha qualificat com a «imprescindibles per tractar des del món local i municipal».
En aquest sentit, també ha afirmat que es treballarà amb els 311 municipis de la demarcació per implantar el codi de bones pràctiques que es presentarà durant la jornada d’avui. Un codi de bones pràctiques que oferirà eines per millorar substancialment la qualitat dels serveis de seguretat que s’ofereixen a la ciutadania.
A més, entre les propostes recollides a l’Informe del Síndic es reclama més competències per la Generalitat en seguretat privada, així com definir els mecanismes de col·laboració entre la seguretat pública i privada, impulsar la lluita contra l’intrusisme i la implantació d’un codi deontològic que faci referència a la contractació pública.
A l’acte d’inauguració també han participat el director general d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior, Jordi Jardí, i el Síndic de Greuges, Rafael Ribó.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.