11.12.17 – BARCELONA • Barcelonès

Mercè Conesa presideix el primer Consell Polític de la CGLU reivindicant el paper dels governs locals davant dels organismes estatals i internacionals

0
50

La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, va ser nomenada divendres a Hangzhou (Xina) copresidenta del Consell Polític de Governança Territorial i Multinivell i Finançament Sostenible, que és un òrgan mundial de nova creació de l’Organització de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU).


La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha estat nomenada copresidenta d’un dels nous Consells Polítics de la CGLU. Foto: Mònica Gallardo/Diputació de Barcelona.
Durant la seva intervenció a la sessió plenària del Consell Polític, Conesa va reclamar als governs estatals que empoderin les institucions locals per poder «assegurar l’acompliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i dels acords de París». Segons Conesa, «aquest és un Consell estratègic per abordar com en un futur podem alinear les polítiques que s’han de desenvolupar a nivell local, regional i nacional; però també a nivell mundial».
D’altra banda, dijous Conesa va reunir-se amb el president de la CGLU, Parks Tau, que es va mostrar especialment interessat en l’experiència de la Diputació com a govern supramunicipal que dona servei als ajuntaments, els empodera i els dota de recursos per a millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans i ciutadanes. Finalment, dissabte la presidenta va presentar als líders de la CGLU les conclusions de la ponència política sobre Governança Multinivell Territorial i Finançament Sostenible, que s’havia celebrat el dia anterior.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.