TÀRREGA • Urgell

Nou espai arbrat a Tàrrega en record de les víctimes de la violència masclista

0
2838

Iniciativa de la Regidoria d’Igualtat en memòria de les 1.118 dones assassinades des del 2003 a causa d’aquesta xacra social

També rememora els 44 infants morts des de l’any 2013 per violència vicària

L’acció, amb participació del teixit associatiu, compta amb el suport del Govern central

Tàrrega ha expressat aquest diumenge altre cop el seu ferm rebuig contra la xacra social de la violència masclista. La Regidoria d’Igualtat ha convocat representants del teixit associatiu targarí per inaugurar ‘El bosc de les veus silenciades’, un espai al Parc Esportiu on s’ha fet una plantada d’arbres en record de les 1.118 dones assassinades a mans de les seves parelles o ex-parelles des del 2003 (any a partir del qual es disposa de xifres oficials de víctimes mortals per violència masclista). A la vegada també s’hi fa memòria dels 44 infants assassinats des de l’any 2013 per infringir dolor a la mare (violència vicària). En concret, s’hi han plantat 19 arbres, un per cada any des del 2003, amb una placa que recorda la xifra de víctimes mortals comptabilitzades. Cadascun dels arbres ha estat ‘apadrinat’ per una entitat, associació o centre educatiu de Tàrrega, incloent també personal sanitari, Mossos i Policia Local.

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha destacat el caràcter perpetu que tindrà aquest espai: “no és pas una acció efímera ja que, com a expressió de condemna, rememorarà de forma permanent les dones i infants assassinats a causa de les violències de gènere”. José Crespín, subdelegat del Govern a Lleida, també ha participat a l’acte, el qual ha comptat amb ajuts del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. Crespín ha assenyalat que “encara ens queda molta feina per fer per eradicar completament aquesta xacra. En aquest sentit, les institucions hem de garantir que les dones puguin viure en plena llibertat”. Els arbres que conformen aquest nou espai són pruneres, lledoners i robínies.

L’activitat s’ha emmarcat dins el programa de commemoració del 25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, i la campanya ‘Digues Prou, No Estàs Sola’, que desenvolupa el consistori targarí des de l’any 2014. La cita d’avui s’ha arrodonit amb un concert de la cantant Sandra Bautista a la terrassa de La Soll, a la plaça de les Nacions Sense Estat. Val a dir que el passat dijous Tàrrega també va convocar una lectura del Manifest de l’Institut Català de les Dones a la plaça Major, on també es va fer un minut de silenci. Segons el Col·lectiu Flora Tristan, 4.102 veïnes de Tàrrega (una de cada dues dones majors de 16 anys) ha patit algun tipus de violència pel fet de ser dona al llarg de la seva vida.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.