29.3.20 – BARCELONA Barcelonès

Quim Torra agraeix a Pedro Sánchez el confinament total “tal com havia demanat reiteradament la Generalitat”

0
110

En una reunió per videoconferència amb el president espanyol i els presidents autonòmics, el president Torra també ha exigit que posi en marxa un paquet de mesures per donar seguretat i confiança a treballadors, empreses i autònoms

Foto: Govern.cat.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha agraït aquest diumenge al president espanyol, Pedro Sánchez, que hagi decretat el confinament total excepte per als serveis essencials, tal com havia demanat reiteradament el Govern de la Generalitat seguint les indicacions de la comunitat científica. I li ha traslladat el suport de l’Executiu per executar de manera estricta lamesura, que ha de permetre lluitar amb eficàcia i contundència contra la propagació de la COVID-19.

En la reunió d’aquest diumenge per videoconferència amb el president espanyol i els presidents autonòmics, el president Torra ha exigit a l’estat que posi en marxa un pla de mesures econòmiques i socials que doni seguretat i confiança a treballadors, empreses i autònoms, així com un pla de recuperació per garantir la sortida a la crisi. "Cal fer-ho fàcil i fer-ho ja", ha dit Quim Torra. "Empreses i treballadors han de tenir la seguretat que no s’hauran d’endeutar per fer front a aquesta situació d’emergència sanitària, social i econòmica, si no que ho hauran de fer les administracions".

El cap del Govern ha reiterat en aquest sentit les mesures proposades ja en la darrera reunió amb el president Sánchez:

1. Establir una renda de ciutadania per a treballadors i autònoms.
2. Augmentar la liquiditat de les empreses, especialment de les pimes, que a Catalunya representen el 95% del teixit productiu.
3. Suspendre el pagament d’impostos (IVA, IRPF, Impost de Societats), les cotitzacions a la Seguretat Social i el pagament de les quotes d’autònoms.
4. Establir una moratòria en el pagament de crèdits i hipoteques.
5. Suspendre el pagament de subministraments bàsics.
6. Ampliar les condicions de força major perquè les empreses puguin accedir als ERTO.
7. Eliminar l’objectiu de dèficit i el sostre de despesa perquè comunitats i ens locals puguin endeutar-se per fer front a la crisi.
8. Establir mecanismes de finançament i de liquiditat per als territoris.
El president de la Generalitat ha reiterat també la necessitat d’establir, de manera urgent, un sistema transparent i eficaç que garanteixi el subministrament de material d’autoprotecció i equipament sanitari. En aquest sentit Quim Torra ha demanat retornar als territoris les competències en aquest camp, ja que, ha dit, la centralització del subministrament no ha funcionat. El cap de l’Executiu també ha insistit en la importància de fer tests massius a la població, per poder actuar més eficaçment contra la COVID-19.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.