LLEIDA • Segrià

Raimat obre les seves portes als amants de la natura, la vinya i la biodiversitat

0
1054

L’alcalde de Lleida participa en la inauguració de Raimat Natura, la proposta pensada en el turisme responsable que inclou un centre d’interpretació, un altre d’activitats amb tres circuits i programes de reintroducció i recuperació d’espècies

El projecte vol reconnectar Raimat amb Lleida i la seva gent, segons del director de Raimat

El paer en cap felicita el Celler de Raimat pel projecte que va en la línia del turisme agrointel·ligent del projecte europeu Inno4Agro, que impulsen les institucions de Lleida

El Celler de Raimat obre les portes de casa seva, una extensió de terreny de més de 700 hectàrees, fins ara tancades al públic, als amants de la natura, la vinya i la biodiversitat amb el projecte Raimat Natura, una iniciativa entorn de l’enoturisme que disposa d’un centre d’interpretació, un altre d’activitats i diverses propostes per a poder realitzar fins a tres circuits a peu, en BTT o bicicleta elèctrica.

Una oferta completa, respectuosa amb l’entorn i que preserva els valors de sostenibilitat, segons ha explicat el director de Raimat, Joan Esteve, que ha estat l’encarregat de presentar el projecte durant l’acte d’inauguració al qual han assistit l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el president de la Diputació, Joan Talarn; l’alcaldessa de l’EMD de Raimat, Ainoa Casabón, i el CEO de Raventos Codorniu, Sergio Fuster.

El paer en cap ha felicitat el Celler de Raimat pel projecte que va en la línia del turisme agrointel·ligent del projecte europeu Inno4Agro, que impulsen totes les institucions de Lleida. “La col·laboració entre la iniciativa pública i privada dona lloc a propostes com aquesta que permet posar en valor l’important patrimoni natural i industrial de Lleida”, ha dit Miquel Pueyo.

Reconnectar amb Lleida i la seva gent

Joan Esteve ha concretat l’oferta turística de Raimat Natura. Hi ha un centre d’interpretació, un espai multidisciplinari, que permet organitzar actes, concursos fotogràfics o d’activitats esportives i on es duran a terme experiències enogastronòmiques, que tindran com a atractiu gaudir del maridatge dels diferents vins de Raimat.

La proposta turística també consta d’un centre d’activitats, gestionat per empreses col·laboradores (amb propostes de marxa nòrdica, marxes d’orientació i passejos en globus per damunt de la finca), i de tres circuits que es poden fer a peu, en BTT o bicicletes elèctriques. Un d’ells, el del pantà de la Clamor, adaptat a persones amb problemes de mobilitat. El circuit del Turó de la Pleta permet contemplar la recuperació de l’ovella xisqueta i el de l’Avinguda de les Varietats l’observació de fins a 15 varietats diferents de raïm.

Totes les activitats estan pensades en un turisme responsable i de natura i l’accés a la finca és gratuït, segons el director de Raimat. “L’únic que demanem als visitants és el màxim respecte per l’entorn”, ha dit, tot anunciant que el projecte també contempla la reintroducció d’espècies -s’acaben d’alliberar exemplars de tortugues de rierol en els pantans, en col·laboració amb el Centre de Recuperació d’Amfibis-, i la recuperació d’algunes aus i ocells que s’han perdut.

Esteve ha convidat a conèixer Raimat Natura, “una oferta que preserva els valors de la sostenibilitat. Qui vingui a visitar-nos coneixerà una finca de més 700 hectàrees dedicada al conreu de la vinya de forma ecològica. Un indret on la caça està prohibida, la qual cosa ha afavorit el nombre d’espècies animals, que no se senten amenaçades. És una invitació a interactuar el cultiu de la vinya amb un espai lliure, ja que es pot fer agricultura i que estigui en consonància amb l’entorn i el respecte de tots”, ha dit.

El director de Raimat confia que aquesta iniciativa de turisme de natura “ajudi a reconnectar Raimat amb Lleida i la seva gent” i, alhora, “serveixi de pol d’atracció turística per Lleida i el seu territori”.

Abanderat de la sostenibilitat dins el grup

El CEO de Raventós Codorniu, Sergio Fuster, ha destacat el paper de Raimat dins del grup empresarial, com a estàndard de la bandera de la sostenibilitat. “És un exemple de donar valor a la terra, treballant-la de tal forma que puguem retornar a ella, tot allò que ens ha donat”, ha dit.

Per altra part, l’alcaldessa de l’EMD de Raimat, Ainoa Casabón, ha assenyalat la importància i repercussió que tindrà per a la població la posada en marxa d’aquest projecte turístic.

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha qualificat Raimat Natura com aposta clara pel territori, centrada en el sector primari i que congenia la sostenibilitat amb el progrés econòmic. “Primer heu exportat el valor afegit de la sostenibilitat al vostre producte de qualitat i ara, amb aquest projecte, li afegiu el valor afegit del territori on es fa el producte. Aquests eixos són els que han de liderar la transformació econòmica de Lleida”, ha dit.

A l’acte també han assistit els tinents d’alcalde Jordina Freixanet i Paco Cerdà i el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.