16.4.19 – SANT CUGAT DEL VALLÈS • Vallès Occidental

Sant Cugat posarà en marxa el projecte “Apadrina un parc” per involucrar l’alumnat de les escoles en la cura i millora dels parcs i jardins públics

0
149

El ple celebrat aquest vespre s’ha iniciat amb una declaració de la Junta de Portaveus amb motiu de la celebració dels 40 anys d’ajuntaments democràtics

D’altra banda, Sant Cugat demanarà a Ferrocarrils de la Generalitat consolidar l’ampliació del servei i de la freqüència de trens coincidint amb la Festa Major
El Ple d’abril ha commemorat els 40 anys d’ajuntaments democràtics amb una declaració conjunta de tots els grups municipals per “celebrar aquesta fita històrica de construcció municipal i nacional on els ajuntaments han estat un baluard infranquejable de la democràcia al nostre país” i per posar en valor la institució treballa “amb ferma voluntat de servir als veïns i les veïnes des de la proximitat i oferint serveis propers amb vocació de resoldre les seves necessitats”.
El ple municipal celebrat aquest vespre ha aprovat una moció institucional per dur a terme el projecte “Apadrina un parc” que pretén involucrar les escoles en la conservació i millora dels parcs i jardins de la ciutat.
La moció proposa “recollir l’opinió de l’alumnat sobre l’estat dels parcs i jardins i conscienciar-lo de la seva cura” així com que el projecte “serveixi per  a intervenir realment en la millora de l’entorn amb campanyes puntuals de plantació d’arbres o plantes”.
El Ple també ha aprovat una altra moció institucional per consolidar l’ampliació del servei de Ferrocarrils de la Generalitat i l’ampliació de la freqüència de trens coincidint amb la Festa Major.
L’ampliació d’aquest servei es va iniciar l’any passat amb l’objectiu de “garantir la mobilitat en transport públic dels barris i districtes de la nostra ciutat amb el nucli urbà i de la nostra ciutat amb les ciutats de l’entorn” que també celebren en les mateixes dates les seves festes majors. L’èxit de la mesura, amb un elevat nombre de persones usuàries,  fa que es demani a l’operador “que augmenti la freqüència d’un tren cada hora en el servei de la línia S1 (Terrassa) en horari nocturn coincidint amb les festes majors de Sant Cugat, Rubí i Terrassa”
D’altra banda, el ple també ha aprovat una moció –amb els vots a favor de tots els grups municipals i l’abstenció del grup de Ciutadans- de suport a la creació d’un programa que atengui adequadament els joves que migren sense referents adults.
La proposta vol donar suport al programa de mentoria de joves que migren sols de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, i alhora estudiar la manera d’implementar-ho amb garanties a Sant Cugat.
Amb la moció s’acorda la creació d’una taula de treball específica i “a que hi hagi un treball conjunt amb ajuntaments dels voltants i les entitats socials de les poblacions respectives perquè es busquin solucions coordinades a questa problemàtica i s’evitin possibles situacions d’emergència futures”. L’acord condemna així mateix els atacs xenòfobs provocats als centres de menors migrants sols de Canet i Castelldefels.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.