Sopa de Lletres

0
234La Sopa de Lletres d’alcaldes.eu – n2/110516
© alcaldes.eu

1. Alcalde de Pineda de Mar i President de la Federació de Municipis de Catalunya.

2. Està situada en el centre de la plana empordanesa a l’extrem nord-oriental de Catalunya. Va neixer Narcís Monturiol, inventor del submarí i un gran pintor surrealista.

3. És alcalde d’una ciutat que va ser fundada al segle III aC, posseeix un important port de mar. Els romans la feren capital de la província. Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Serà seu dels Jocs del Mediterrani de 2017.

4. (tot junt) És llicenciat en Químiques a la Universitat de Barcelona i diplomat en Empresarials a la Universitat Oberta de Catalunya, en el camp de la Gestió Pública. Alcalde d’un municipi situat a la vall del riu Llobregat, cap de partit judicial i seu de bisbat.

5. (sense ‘ñ’) És alcalde del municipi més petit de la comarca del Pla d’Urgell i a l’hora alcalde d’alcaldes. President d’una institució supramunicipal que té la seva raó de ser en els ajuntaments i, per tant, en tots els ciutatans de la seva demarcació.

6. Va ser creada el 1936 per la Generalitat de Catalunya, eliminada pel franquisme i restituïda el 1987. Pertany a la demarcació de Tarragona, La formen 14 municipis i la seva capital és…

7. A la comarca del Ripollès, Montgrony és una de les entitats de població que conformen el municipi de…

8. És la tercera ciutat de Catalunya en població.

 

Alcaldes.eu us ofereix una forma inesperada de participació:
una sopa de lletres
 

Deixeu-vos desafiar pels reptes i endevinalles d’aquesta nova secció i afineu el vostre coneixement del país.

La Sopa de Lletres d’Alcaldes.eu és un bon entrenament per a la intuïció i la memòria dels lectors, però també una agradable manera de compartir la inquietud per la nostra cultura i la vida del municipalisme català.

INSTRUCCIONS

imprimiu-vos aquesta pàgina, llegiu les indicacions i trobeu les paraules amagades. Us garantim una bona estona de gaudi.
I no deixeu de reenviar les sopes de lletres als vostres amics.


Cada setmana amb el mail de sumari per suscriptors una nova sopa de lletres!


Setmana anterior


n1/040516 – © alcaldes.eu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.