Vielha • Aran

Un total de 18 candidatures concorreran a les eleccions al Conselh Generau d’Aran

0
1915

  • A més, 111 candidats i candidates es presenten les eleccions a la presidència de les entitats municipals descentralitzades
  • Avui s’ha publicat al DOGC, en el cas de les eleccions al Conselh Generau d’Aran, i als diaris oficials provincials, en el cas de les eleccions a la presidència de les entitats municipals descentralitzades, les candidatures proclamades

Sumant les sis circumscripcions electorals d’Aran, els terçons, a les properes eleccions del 28 de maig concorreran, en total, 18 candidatures per escollir els 13 consellers que conformen el Conselh Generau d’Aran.

Són 6 candidatures menys que en la convocatòria electoral anterior: al terçó de Castièro s’ha passat de les 5 candidatures de l’any 2019 a 3 candidatures, mentre que als terçons de Pujòlo, Marcatosa i Quate Lòcs s’han presentat 3 candidatures en lloc de les 4 de les darreres eleccions; al terçó de Lairissa concorreran 2 candidatures, una menys que la vegada anterior; mentre que a Arties e Garòs el nombre de candidatures presentades es manté en 4.

Candidatures 2023Candidatures 2019
Pujòlo34
Arties e Garòs44
Castièro35
Marcatosa34
Lairissa23
Quate Lòcs34
1824

Candidats a la presidència de les entitats municipals descentralitzades

A més, aquest any és el primer cop que la Generalitat assumeix la plena gestió de les eleccions a la presidència de les entitats municipals descentralitzades. S’han proclamat un total de 111 candidatures a presidir una de les 65 EMD que integren l’àmbit municipal català, dels quals 32 són dones i 79 són homes. En la convocatòria anterior, es van proclamar 115 candidats.

Per províncies, el nombre de candidats és el següent:

Nr. EMDNr. candidats 2023Nr. Candidats 2019
Barcelona41615 
Girona14 4
Lleida547777
Tarragona61419 
65111115

Presentació, revisió i proclamació de les candidatures

Les diverses formacions polítiques que concorren a les eleccions van presentar les seves candidatures entre el 19 i el 24 d’abril, davant la Junta Electoral Provincial de Lleida, en el cas de les eleccions al Conselh Generau d’Aran, o davant la junta electoral de zona corresponent, en el cas de les eleccions a la presidència de les EMD.

Un cop presentades i publicades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), en el cas de les eleccions al Conselh Generau d’Aran, i en els diaris oficials provincials en el cas de les eleccions a les EMD, el 26 d’abril es va obrir el termini per detectar, comunicar i esmenar possibles irregularitats. Les candidatures proclamades s’han publicat avui, 2 de maig, en el DOGC en el cas de les eleccions al Conselh Generau d’Aran, i en els diaris oficials provincials en el cas de les eleccions a la presidència de les EMD.

Font: Govern

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.