VILANOVA I LA GELTRÚ • Garraf

Vilanova i la Geltrú aprova un reglament per la gestió del parc públic d’habitatges

0
2565

El Ple municipal manifesta la solidaritat amb Ucraïna, amb una declaració institucional

El Ple de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aprovat avui de forma inicial el nou reglament de gestió del parc públic municipal d’habitatges, que ha de servir per establir el marc d’actuació sobre els habitatges destinats a polítiques socials. El text estableix uns criteris generals sobre els requisits que han de reunir les persones destinatàries del parc públic municipal, així com el procediment i les condicions d’adjudicació dels habitatges.

En nom del govern municipal, el regidor d’Habitatge, Xavier Serra, ha exposat que “la situació actual evidencia la manca d’un parc públic que ajudi a fer efectiu el dret a un habitatge digne, adequat i assequible”. Per això, ha dit, “és imprescindible disposar d’un reglament, sense deixar de banda en cap moment l’atenció a situacions que requereixen una solució immediata”.

El reglament pretén atorgar seguretat jurídica i transparència en la gestió del parc públic d’habitatge, per tal de garantir l’accés en condicions d’igualtat, possibilitar un creixement correcte del municipi i tenint en compte també les condicions de condicions de col·lectius vulnerables en matèria d’habitatge, com són la gent jove o la gent gran, així com altres conjunts de població en situació d’emergència residencial. El text ha comptat amb el suport de tot el Consistori excepte el grup municipal de Som VNG, en considerar que “a Vilanova i la Geltrú el parc públic d’habitatge no existeix, és irrisori”.

D’altra banda, el Ple també ha donat llum verda a les bases de les subvencions per a les entitats vilanovines, enteses com a instrument per “donar suport al món associatiu i la seva tasca dinamitzadora de la ciutat”, així com per la seva contribució “a generar una societat més justa, més oberta, més tolerant, més solidària i més sostenible”.

En aquest plenari s’ha fet efectiva així mateix la dissolució del grup municipal de Capgirem VNG-CUP, donat l’abandonament del grup per part dels regidors Marta Jofra, Enric Garriga i Jaume Aliaga, que queden com a no adscrits i dins del govern.  

Solidaritat amb Ucraïna

El conflicte bèl·lic a Ucraïna ha estat present també en el Ple d’avui, de fet el primer punt de la sessió ha estat la declaració institucional de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú de suport a la societat ucraïnesa i en defensa de la pau.

En la declaració, la Corporació subscriu que “la societat catalana i el municipalisme estem compromesos amb la pau i amb la resolució no violenta dels conflictes, com hem mostrat de forma reiterada. La diplomàcia ha de ser la via de resolució dels conflictes”. Així mateix, es recorda que “Vilanova i la Geltrú és una ciutat de pau, una ciutat solidària i d’acollida”.  

D’altra banda, coincidint amb la recent commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, el Consistori s’ha adherit al manifest del món local, que emplaça “tant governs com organitzacions a garantir la igualtat d’oportunitats i eliminar la capacitat opressora del sistema patriarcal, promovent legislacions, polítiques i mesures adequades per aconseguir-ho”. En el mateix sentit, el Ple ha aprovat per unanimitat una moció presentada per ERC per promoure la conscienciació contra la bretxa salarial existent entre homes i dones en molts àmbits professionals, en ple segle XXI.

Igualment, el plenari ha mostrat el seu suport al Poble Sahrauí, mitjançant una moció promoguda per la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí, presentada al Ple per ERC i exposada per Manel Muñoz, com a portaveu de l’entitat Acció Solidària amb el Sàhara.

La moció ha posat de manifest que el conflicte del Sàhara fa 46 anys que dura, malgrat és poc mediàtic i sovint invisibilitzat, i ha instat totes les administracions i institucions a “implicar-se activament en el compliment de la legalitat internacional per aturar la violació dels drets humans” que pateix el Poble Sahrauí per part del regne del Marroc. Manel Muñoz ha aprofitat per avançar que aquest estiu, després de dos anys, tornaran les Vacances en Pau, i ha convidat la ciutadania a acollir infants del Sàhara durant l’estiu.

El Ple municipal ha aprovat també per unanimitat demanar a ADIF la instal·lació de “ferrolineres” a Vilanova i la Geltrú, a proposta d’una moció de C’s. Es tracta de generar nous punts de recàrrega connectats a la xarxa ferroviària, que aprofiten l’energia del procés de frenada per a la càrrega de bateries de cotxes. Aquests nous punts se sumarien als 18 ja existents a la ciutat, 14 de públics i 4 de privats.

En canvi, han decaigut la moció conjunta de PSC i Som VNG sobre mesures “per enfortir el teixit econòmic i empresarial”; la del PSC per optar a les subvencions europees per a la rehabilitació residencial a nivell de barri; la de Som VNG per instal·lar un servei de bústies per a les persones en situació de sense llar, i la de C’s per a la iniciació i la pràctica esportiva. En aquests els casos, les mocions s’han rebutjat pels vots contraris del govern, amb l’argument que es demanen accions que ja s’estan desenvolupant.

El recull de les votacions de tots els punts de l’ordre del dia es pot recuperar en aquest fil del canal Twitter de l’Ajuntament, o també per Canal Blau a la carta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.