Ajut de 2,8 milions per a 450 afectats pel tancament de la Nissan a Barcelona

0
3153

La comissió de Pressupostos del PE va donar suport dilluns a dedicar 2,8 milions d’euros a fer costat a 450 treballadors que van perdre la feina pel tancament de la planta de la Nissan a Barcelona

Amb 37 vots a favor i un en contra, els eurodiputats van donar el vistiplau a la dotació del Fons d’adaptació a la globalització per a treballadors acomiadats. L’informe, que encara ha de ser aprovat pel ple ―en principi la setmana que ve― destaca les repercussions socials dels acomiadats per a Catalunya, on la indústria automobilística és el tercer sector més important (després del químic i el de l’alimentació) tant en termes de volum de negoci com d’ocupació.

El tancament de la Nissan a Barcelona, com a part de l’estratègia per reduir la seva presència a Europa i centrar-se en la Xina, l’Amèrica del Nord i el Japó, va donar lloc a més de 2.500 acomiadaments directes i a la pèrdua de 8.000 llocs de treball entre els proveïdors. Aquesta sol·licitud d’ajuda té a veure amb deu empreses subministradores a les quals la decisió de la Nissan va abocar al tancament o a ajustos d’ocupació significatius.

El cost total dels ajuts previstos per les autoritats espanyoles és de 3,3 milions d’euros, dels quals el Fons cobrirà el 85% (2,8 milions). Els diners finançaran assistència personalitzada en la cerca de feina, formació i suport en iniciatives d’autoocupació.

Context

En virtut del nou reglament 2021-2027 del Fons d’Adaptació a la Globalització, aquest continuarà donant suport als treballadors i autònoms l’activitat dels quals es vegi interrompuda, però alhora podrà estendre l’ajut a aquells afectats per reestructuracions de tot tipus, incloses les conseqüències adverses de la crisi de la COVID-19, així com tendències imperants com la descarbonització i l’automatització. Els estats membres poden demanar ajuts a partir de dos-cents llocs de treball perduts en un període de temps específic.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.