19.06.16 – LLEIDA • Segrià

Animac, festival preseleccionador per als premis Goya 2017

0
257

Haver estat seleccionat en la Secció Oficial o haver rebut el Premi del Públic a Lleida, autoritza a presentar-se en la categoria de Millor Curtmetratge d’Animació dels guardons més prestigiosos de cinema de l’Estat espanyol


L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, durant la inauguració d’enguany d’Animac.
La regidora de Cultura, Montse Parra, assenyala que aquest reconeixement dóna la raó a la Paeria que sempre ha apostat per Animac com una activitat potent de la nostra ciutat
La Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas ha triat Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Lleida, per formar part dels requisits que hauran de complir els candidats que vulguin optar als premis Goya 2017 en l’apartat de millor curtmetratge. Els organitzadors dels guardons més prestigiosos del cinema espanyol ho han fet públic aquesta setmana en anunciar les novetats incloses en les bases i requisits per poder participar en el procés de preselecció i optar els Premis Goya de la propera 31a edició.
Una de les novetats més destacades és el requisit que els curtmetratges documentals i d’animació hauran d’haver estat premiats, per almenys un festival de la llista de festivals i concursos assenyalats per l’Acadèmia, així com ésser seleccionats en Secció Oficial per almenys tres d’ells.
En aquest nou llistat de festivals i mostres preseleccionadores que donen passaport per poder presentar-se als Goya, es troba Animac, Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, que se celebrarà a Lleida del 2 al 5 de març de 2017.
Animac és un dels 33 festivals/mostres d’animació que exerceixen com a filtre qualificador dels treballs que es vulguin presentar a la convocatòria Millor curtmetratge d’animació, tant per haver estat seleccionat en la Secció Oficial (Curts 1, Curts 2, Curts 3 i Curts 4), com per haver guanyat el Premi del Públic, escollit a votació popular durant la Mostra. El fet d’haver estat seleccionat, per almenys un festival internacional que no se celebri a l’Estat espanyol, també autoritza la inscripció en aquest apartat.
Amb aquesta notícia, Animac es confirma com un referent en el sector del cinema d’animació i rep un nou reconeixement a la qualitat de la seva programació. Aquesta novetat suposa un incentiu més a l’hora de presentar pel·lícules al procés d’inscripció per a Animac 2017, convocatòria iniciada el passat 6 de juny, i que romandrà oberta fins al proper 31 d’octubre de 2016.
La tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha assenyalat que aquesta designació com a festival preseleccionador per optar als Goya és una gran notícia per Lleida. “Des de l’Ajuntament de Lleida sempre hem defensat que Animac era una activitat molt potent per la nostra ciutat i aquest reconeixement ens dóna la raó”. Parra ha afirmat que la prova que la Paeria sempre ha apostat per Animac ho demostra el fet que sigui l’únic festival d’animació de l’Estat espanyol. 
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.