ACN
17.12.10 –GIRONA • Gironès

Anna Pagans anuncia que no es tornarà a presentar a la reelecció com a alcalde de Girona

0
84

Girona (ACN).- L’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha anunciat durant un esmorzar amb la premsa que no es tornarà a presentar a la reelecció a les eleccions del maig del 2011. Pagans assegura que la decisió la té presa fa mesos, però que havien acordat amb el PSC donar-la a conèixer després de les eleccions al Parlament. Al gener farà nou anys que és alcaldessa de la ciutat després de substituir Joaquim Nadal. Pagans fa 20 anys que es dedica a la vida política municipal i, per això, assegura que cal una renovació. L’exdiputada Pia Bosch és un dels noms que sona per encapçalar la llista socialista. L’assemblea local del partit haurà de prendre la decisió final.

Anna Pagans ha anunciat que a partir del maig posa punt i final a la seva trajectòria política. L’actual alcaldessa canviarà el consistori per les classes d’Història a l’IES Sobrequés de Girona on té plaça des de fa gairebé 30 anys. Pagans, que no és militant del PSC sinó que és independent, ha anunciat durant un esmorzar amb els mitjans de comunicació que no encapçalarà la llista socialista a les eleccions del maig del 2011.

Pagans assegura que es tracta d’una decisió personal que havia pres ja abans de l’estiu i que, en comunicar-la al partit, havien decidit fer-la pública després de les eleccions al Parlament. ‘Vam pensar que fins després de les eleccions autonòmiques no era moment de centrar-nos en les llistes de les municipals’, ha afirmat Pagans que ha dit que se sent ‘orgullosa i satisfeta’ dels quasi 20 anys que ha dedicat a la vida política municipal dins l’Ajuntament de Girona.

Ara bé, l’alcaldessa ha afirmat que farà costat al partit durant la campanya electoral per aconseguir que els ciutadans ‘renovin la confiança’ al PSC, que ha governat la ciutat des de l’inici de la democràcia, primer sota l’alcaldia de Joaquim Nadal i després amb Anna Pagans.

‘Porto cinc mandats treballant intensament per la ciutat i n’estic molt orgullosa’, ha manifestat Pagans davant els periodistes. Ara bé, l’alcaldessa també ha reconegut que les renovacions i l’entrada de ‘cares noves sempre és bo’.

El següent interrogant que es planteja ara és saber qui substituirà Pagans en el càrrec. Moltes travesses apunten l’exdelegada del Govern i exdiputada Pia Bosch com a persona per substituir Pagans. Bosch és una dona destacada dins el partit i en les darreres eleccions al Parlament ocupava la quarta posició. El PSC només va treure tres diputats a la demarcació de Girona i Bosch ha quedat fora del Parlament.

Pagans ha dit que la decisió última sobre qui serà el seu substitut l’haurà de prendre en assemblea l’agrupació local del PSC però ha dit que per això encara no hi ha data. Sobre Bosch, l’alcaldessa només ha tingut bones paraules: ‘És una persona excel·lent la conec i he treballat amb ella perquè ha estat regidora a l’ajuntament’. Pagans també ha indicat que Bosch va fer ‘un gran paper’ com a delegada del Govern i que ha treballat ‘intensament al Parlament’. ‘Si em pregunteu la meva opinió personal té una trajectòria política molt i molt bona’, ha manifestat Pagans.

Una professora d’història amb 20 anys dedicats a la política municipal

Anna Pagans Gruartmoner va néixer l’any 1952 a Girona. Llicenciada en Geografia i Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (1976), els primers anys a l’Ajuntament de Girona -hi va entrar com a regidora l’any 1991- va compatibilitzar la seva dedicació política amb la docència fent de professora d’institut a l’IES Sobrequés de Girona.

Durant el quasi 20 anys de trajectòria a la corporació municipal ha gestionat l’Àrea d’Educació, Formació i Lleure i Esports, l’Àrea de Coordinació, Via Pública i Seguretat, i l’Àrea d’Alcaldia. Després de desenvolupar els càrrecs de regidora i tinenta d’alcalde, va accedir a l’alcaldia el 2 de gener de 2002 en substitució de Joaquim Nadal que li va cedir el testimoni a mig mandat. Aquest càrrec el va revalidar en les eleccions del juny de 2003 i maig de 2007, a les quals va concórrer com a cap de llista del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). Durant els dos darrers mandats ha governat en coalició amb ERC i ICV.

Entre altres càrrecs és vicepresidenta de la Federació de Municipis de Catalunya des de l’any 2004 i membre del Consell Nacional. Va ser presidenta del Fòrum Espanyol per a la Seguretat Urbana i presidenta de la Red de Juderías de España l’any 2005.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.