SANT JOAN DESPÍ • Baix Llobregat

Antoni Poveda deixa el càrrec d’alcalde de Sant Joan Despí

0
2223

Antoni Povedaalcalde de Sant Joan Despí des de l’any 2006, ha deixat el càrrec després de 15 anys al capdavant de l’Ajuntament. La renúncia al càrrec d’alcalde s’ha fet efectiva en un Ple municipal extraordinari celebrat aquest dijous 30 de setembre.

“He pres la decisió de renunciar al càrrec d’alcalde de Sant Joan Despí tenint en compte sempre l’interès col·lectiu. Sant Joan Despí requereix de la màxima dedicació, sense limitació de temps”, ha manifestat Poveda, que el maig passat va ser elegit senador per designació del Parlament de Catalunya“Des del 2006, he tingut la sort de treballar com a alcalde per plasmar la idea de ciutat que volia, en la qual tothom se sentís còmode i gaudís de la màxima qualitat de vida”, ha recordat.

Antoni Poveda ha refermat el seu compromís de continuar treballant per la ciutat mantenint l’acta de regidor a l’Ajuntament, així com la vicepresidència de Transport i Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Així mateix, continuarà al capdavant de la Red de Ciudades por la Bicicleta i com a senador designat pel Parlament en representació de la Generalitat de Catalunya.

“Tenim la sort de tenir un equip de govern municipal fort, cohesionat i preparat per afrontar els reptes de la nostra ciutat. Estic convençut que l’alcaldia quedarà en les millors mans per a un futur de prosperitat i oportunitats per a tothom”, ha expressat Antoni Poveda.

Ciutat equilibrada

El fins ara alcalde posa fi a una etapa de 15 anys a l’alcaldia de Sant Joan Despí. Un període en el qual la ciutat ha viscut la seva segona gran transformació, seguint un model de desenvolupament equilibrat, apostant per la sostenibilitat i pels serveis de qualitat. En aquest temps, Sant Joan Despí ha guanyat nous equipaments com l’Àrea de Serveis a la Persona, el Centre Cultural Mercè Rodoreda (amb una segona biblioteca i teatre), l’Oficina Jove, el poliesportiu Ugalde o el Centre de Gent Gran Cirerers; ha posat en marxa noves infraestructures, serveis i zones verdes; s’ha donat un gran impuls a l’habitatge amb protecció oficial, amb 1.020 pisos de venda i lloguer, i s’ha convertit en ciutat referent del patrimoni modernista.

Antoni Poveda accedia per primer cop a l’alcaldia el 3 de març de 2006. Es convertia llavors en el tercer alcalde de la ciutat després de la restauració dels ajuntaments democràtics. En el seu primer discurs d’investidura com a alcalde, Antoni Poveda va manifestar que el seu objectiu principal era el benestar de les persones.

En les successives eleccions municipals, Poveda, encapçalant la llista del PSC, va revalidar sempre el càrrec per majoria absoluta i, tot i no necessitar-ho, va sumar a l’equip de govern altres forces polítiques. Al capdavant de l’alcaldia, Antoni Poveda també ha hagut de fer front als efectes de dues grans crisis: la crisi financera global fa una dècada i la crisi provocada pels efectes de la pandèmia de la COVID-19. En ambdós casos, amb la mateixa filosofia de mantenir els serveis públics, garantir la cohesió social i contribuir a la reactivació econòmica.

Quinze anys i mig després, l’alcalde que ha liderat la segona gran transformació de Sant Joan Despí deixa el càrrec. El proper 8 d’octubre està prevista la celebració del Ple extraordinari on s’escollirà el nou alcalde o alcaldessa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.