Sevilla • Espanya

Barcelona, Mataró i Sant Cugat del Vallès, guanyadores dels premis Bikefriendly que es van atorgar ahir a Sevilla

0
1194

 • Els ajuntaments d’A Corunya, Múrcia, Vitòria-Gasteiz, Sant Cugat del Vallès, Mataró, Sevilla i Barcelona s’alcen amb els Premis Bikefriendly 2023 a la gala celebrada a Sevilla
 • Com a novetat, la categoria de ‘Bicieconomia’, que ha reconegut la tasca de dues empreses i una entitat sense ànim de lucre: Txita, Don Cicicleto i l’Henbici
 • Bikefriendly Group i la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, presidida per l’AMB, impulsen aquests premis per fomentar l’ús quotidià de la bicicleta a Espanya
  Set ciutats espanyoles es van alçar aquest dijous com a guanyadores dels Premis Bikefriendly 2023 en una gala que es va celebrar a Sevilla, en el marc de la III Trobada de la Bicicleta Urbana. L’esdeveniment va tenir lloc al Centre de Recepció del Turista de Sevilla i va estar dirigit pel periodista Julio Muñoz, conegut com El Rancio Sevillano.

Els guardons estan impulsats conjuntament per Bikefriendly Group i la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta (RCxB), presidida actualment per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Se celebren cada dos anys i tenen com a objectiu reconèixer els esforços de les administracions públiques que impulsen projectes, iniciatives o accions destinades a fomentar i facilitar lús quotidià de la bicicleta.

Un reconeixement a les administracions públiques
“La Xarxa de Ciutats per la Bicicleta i els ajuntaments estem contribuint de manera decisiva a integrar la bicicleta a la mobilitat urbana de les nostres ciutats. Aquests Premis Bikefriendly i, sobretot, les iniciatives i projectes que hi ha darrere, en són una mostra. Estem avançant de manera ferma i decidida. Felicitem tots els finalistes i guanyadors per la seva tasca i esforç”, va explicar ahir a la nit el President de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta i vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda.

Carlos Avellana, soci fundador i representant de Bikefriendly Group, va destacar el nivell de les candidatures rebudes a les diferents categories i va agrair la seva tasca a les ciutats, diputacions i empreses participants en aquesta edició i que treballen el dia a dia per facilitar i promoure els desplaçaments quotidians amb bicicleta. També va agrair a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta i al patrocinador d’aquesta edició, Zicla, el suport incondicional a aquests Premis Bikefriendly que ajuden a mantenir viva la motivació de les entitats públiques en la defensa de la bici.

En aquesta tercera edició, es van lliurar premis al voltant de vuit categories: lideratge institucional, infraestructura ciclista dàmbit urbà, infraestructura ciclista dàmbit interurbà, infraestructura daparcament, educació i promoció, innovació i acceleració.

Com a novetat, en aquesta edició 2023 s’hi ha inclòs una vuitena categoria, la de ‘Bicieconomia’, per reconèixer la tasca d’empreses i entitats sense ànim de lucre. Dins aquesta categoria, el jurat va atorgar guardons en tres modalitats: ciclologística, productes i solucions per a la infraestructura ciclista; i promoció i formació de la mobilitat amb bicicleta.

Guanyadors dels Premis Bikefriendly 2023
Els Premis Bikefriendly 2023 s’han atorgat, en les vuit categories següents, a les administracions i entitats següents:

 • LIDERATGE I COMPROMÍS INSTITUCIONAL: Ajuntament de Barcelona. Per l’increment i la millora d’infraestructures, serveis, comunicació i gestió de dades per a la mobilitat amb bicicleta.
  Com a finalistes en aquesta categoria, també hi havia l’Ajuntament de Valladolid i la Diputació de Pontevedra.
 • INFRAESTRUCTURA CICLISTA D’ÀMBIT URBÀ: Ajuntament de Mataró. Pel seu projecte ‘Anell ciclista de Mataró’.
  Com a finalistes en aquesta categoria, també hi havia els ajuntaments de Logronyo, Múrcia i Sant Just Desvern.
 • INFRAESTRUCTURA CICLISTA D’ÀMBIT INTERURBÀ: Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Pels seus projectes per connectar el municipi amb els seus nuclis rellevants confrontants.
  Com a finalistes en aquesta categoria, també hi havia la Diputació de Pontevedra i l’Ajuntament de Sant Joan Despí.
 • INFRAESTRUCTURA D’APARCAMENT: Aj. Vitòria Gasteiz. Pel seu projecte ‘Xarxa d’aparcament per a bicicletes VGBiziz’.
  Com a finalistes en aquesta categoria, també hi havia l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.
 • EDUCACIÓ I PROMOCIÓ: Ajuntament. Múrcia. Pel seu projecte de formació de l’alumnat Biciescola.
  Com a finalistes en aquesta categoria, també hi havia els ajuntaments d’Elx, de Vitòria-Gasteiz i de Vilagarcía d’Arousa.
 • INNOVACIÓ: Ayto. Sevilla. Pel projecte pilot per avaluar la implantació d’un servei de bicis elèctriques compartides a la ciutat de Sevilla.
  Com a finalistes en aquesta categoria, també hi havia l’Ajuntament de Madrid i la Diputació Foral de Guipúscoa.
 • ACCELERACIÓ: Ayto. La Corunya. Pel seu projecte ‘En Bici’.
  Com a finalistes en aquesta categoria, també hi havia els ajuntaments de Sant Cugat del Vallès i de Valladolid.

PREMIS BIKEFRIENDLY DE BICIECONOMIA (amb 3 subcategories)
– CICLOLOGÍSTICA: Txita, de Donostia, per la seva trajectòria en la promoció de la ciclologística.
– PRODUCTES I SOLUCIONS PER A LA INFRAESTRUCTURA CICLISTA: Don Cicleto, la Xarxa de Parkings Urbans de Madrid. Pel producte Bicihangar Rocket, una solució per a l’aparcament segur de bicicletes i patinets en qualsevol tipus d’espai.
– PROMOCIÓ I FORMACIÓ DE LA MOBILITAT AMB BICICLETA L’HENBICI: L’Henbici. Pel seu projecte Taller comunitari de Bellvitge per estendre l’ús de la bicicleta als carrers de l’Hospitalet de Llobregat i generar una comunitat ciclista diversa.


III Trobada de la Bicicleta Urbana
La gala de lliurament dels Premis Bikefriendly es va celebrar en el marc de la III Trobada de la Bicicleta Urbana, una jornada organitzada per la RCxB i Bikefriendly que va congregar a Sevilla multitud de tècnics i representants de diverses entitats i en què es van abordar les connexions ciclistes interurbanes i metropolitanes, un dels grans reptes a Espanya per aconseguir que els desplaçaments amb bici entre municipis siguin segurs, còmodes i ràpids.

Font: Premis Bikefriendly

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.