30.01.13 – BARCELONA • Barcelonès

CiU ja té decidit el trencament amb el PPC a la Diputació de Barcelona

0
224

La federació pretén una "separació amistosa" i comptar amb els vots dels populars en segons quins temes

Barcelona (ACN).- CiU ja té decidit el trencament amb el PPC a la Diputació de Barcelona, segons han explicat a l’ACN fonts de la federació. El secretari general de CDC, Oriol Pujol, va anunciar l’inici d’un període de reflexió després de les eleccions que sembla que ja ha conclòs. Les direccions de CDC i UDC es reuniran properament amb els diputats provincials per tractar la qüestió. De fet, la vicepresidenta quarta de la Diputació, Mercè Conesa, ja ho va donar per fet fa uns dies. La federació pretén una "separació amistosa" i no descarta que el PPC pugui donar-li suport en algunes votacions. De fet, aquest mateix dijous hi haurà ple i es votaran els pressupostos encara fruit del pacte amb els populars.

Després d’una tensa campanya electoral i del refredament de les relacions entre CiU i PPC, el secretari general de CDC, Oriol Pujol, va anunciar un període de reflexió sobre la continuïtat dels pactes amb el PPC a institucions com la Diputació i alguns ajuntaments, a més d’alguns organismes com la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Els populars es van queixar que la federació actués al ritme dels capricis d’ERC, amb qui va signar un acord d’estabilitat per governar la Generalitat.

La federació ja té decidit el trencament a la Diputació, però intentarà que no sigui "traumàtic" i que el PPC, fins i tot, pugui donar-los suport en algunes votacions. CiU també ha mantingut converses sobre aquesta qüestió amb el PSC, però en cap moment s’ha posat sobre la taula que els socialistes entrin al govern de l’ens. De fet, el PSC ja els havia advertit d’entrada que l’única forma de col·laboració possible passaria per donar estabilitat des de fora, sempre que fos de manera conjunta amb alguna altra formació, com per exemple ERC.

Durant el ple d’aquest dijous, s’informarà del nomenament de les dues vicepresidències que corresponen al PPC, la primera i la tercera, en concret a Josep Llobet i Ramon Riera. Això no suposa cap votació, sinó simplement un tràmit informatiu.

Caldrà veure què passa amb els pactes als consells comarcals i en alguns ajuntaments. De moment, el líder de CiU a l’Ajuntament de Badalona ja ha anunciat que presentarà una moció de censura contra l’alcalde popular, Xavier Garcia Albiol.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.