19.02.12 – BARCELONA • Barcelonès

Clam contra la reforma laboral al centre de Barcelona

0
95

Barcelona (ACN).- El crit contra la reforma laboral s’està fent sentir amb força aquest diumenge al centre de Barcelona en la manifestació convocada pels sindicats majoritaris. Milers de treballadors, 400.000 segons les dues organitzacions sindicals i 30.000 segons el Departament d’Interior, s’han mobilitzat al Passeig de Gràcia en protesta per una mesura "injusta", "ineficaç i "inútil". La capçalera està formada pels líders de CCOO i UGT a Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez, respectivament, i pels treballadors de l’empresa Fercable de Sant Vicenç dels Horts, que afronten un dels primers ERO que es regularan segons la nova reforma. "S’ha de sortir de la crisi amb la gent i no contra la gent", ha avisat Gallego al govern espanyol.

Milers de persones han recorregut el cèntric Passeig de Gràcia de Barcelona per protestar contra la reforma laboral que ha aprovat el PP. Els manifestants s’han concentrat amb banderes i han pronunciat consignes en contra del text com "amb aquesta reforma anem a l’atur" i "si això no s’arregla vaga vaga vaga".

Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO, ha criticat la nova llei perquè és "ineficaç" des del punt de vista econòmic, ja que "no reactivarà l’economia, no trencarà els elements negatius del sistema, ni generarà nous llocs de treball".

Alhora l’ha titllat "d’inútil" perquè "treu la Democràcia de dins les empreses i converteix els treballadors en "elements" perquè els empresaris "pugui fer amb ells el que vulguin sense tuteles ni oportunitat d’organitzar-se col·lectivament".

"Aquesta no és la reforma que el país necessita perquè no pensa en la gent", afirma Gallego que adverteix que el govern de l’estat ha de prendre nota que "hi ha alternatives per sortir de la crisi amb la gent i no contra la gent".

Així mateix ha advertit que si l’executiu espanyol no accedeix a negociar seguiran les mobilitzacions i els conflictes en les empreses: "Si hem de paralitzar el país ho farem", ha afirmat Gallego.

En aquest mateix sentit s’ha expressat Josep Maria Àlvarez, secretari general d’UGT, que ha explicat que si el govern no s’avé a negociar seguiran les accions reivindicatives: "El proper 29 de febrer hem convocat una altra protesta", ha recordat Àlvarez que ha indicat que si el govern no canvia les seves polítiques i els sindicats ho creuen oportú convocaran una vaga general: "No serà Rajoy qui la convoqui seran les organitzacions sindicals.

"Un nyap jurídic"

El líder d’UGT també ha afirmat que la reforma laboral és un "nyap jurídic" i significa una "pèrdua de drets" perquè significarà que les empreses podran acomiadar el seu personal amb menys dies d’indemnització i sense complir amb els convenis col·lectius: "El que farem és instal·lar l’acomiadament lliure i col·lectiu" que segons Àlvarez és el que vol l’executiu popular.

Josep Maria Àlvarez també ha exigit al PP que obri un procés de negociació i a CiU que "respecti els maniestants de Passeig de Gàcia" i no es converteixi en un "flagell" per la ciutadania tal i com ha fet en diverses ocasions amb l’actitud que ha mostrat al Congrés dels Diputats.

La capçalera de la manifestació estava formada pels líders de CCOO i UGT a Catalunya i pels treballadors de l’empresa Fercable de Sant Vicenç dels Horts, que afronten un dels primers ERO que es regularan segons la nova reforma.

Els líders dels principals partits de l’oposició també han participat en aquesta protesta. Entre aquests hi ha destacat la presència de primer secretari socialista, Pere Navarro, el d’ERC, Oriol Junqueres o el d’ICV-EUiA, Joan Herrera.

La manifestació ha finalitzat amb la lectura d’un manifesta sindical a la confluència amb la Gran Via.

Ous contra la seu de CiU

Paral·lelament, els carrers de la capital catalana han acollit una manifestació alternativa promoguda per la CGT i el moviment dels ‘indignats’, que ha llençat ous davant la subdelegació del govern espanyol ubicada al carrer Mallorca i la seu de CiU al carrer Còrsega, on també han encès una traca de petards. Els participants han pronunciat consignes en contra de la reforma del PP i de les retallades econòmiques que el Govern ha aplicat i s’han desplaçat per la Via Laietana de la ciutat comtal. Segons el Departament d’Interior prop de 3.500 persones han participat en aquesta mobilització.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.