13.4.20 – BARCELONA Barcelonès

Consellera Budó: “Donem ple suport al paquet de 55 mesures proposat per les entitats municipalistes”

0
231

L’ACM i la FMC demanen flexibilitzar la contractació pública i un “tracte especial” als ajuntaments més vulnerables

Foto: Govern.cat.

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha manifestat que “des del govern de la Generalitat donem ple suport” al paquet de 55 mesures que han presentat l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya al conjunt d’administracions per fer front a la crisi de la Covid-19.

Preguntada per Alcaldes.eu en la roda de premsa diària per informar sobre l’evolució del coronavirus, la consellera ha destacat que “som conscients que els ajuntaments, com a administracions més properes, juguen un rol importantíssim en l’acompanyament a la ciutadania i en la recuperació de la crisi sanitària, que després serà social i econòmica”.

El document de les entitats municipalistes, en format de decàleg o paquet de propostes, planteja un conjunt d’accions a efectuar per part de totes les administracions amb l’objectiu de reforçar el sistema sanitari, abordar la crisi social i les necessitats de les persones més vulnerables, i fer front a la crisi econòmica.

En l’àmbit dels ens locals, les entitats demanen flexibilitzar les limitacions en la contractació pública i de personal “per tal de poder contribuir, en major forma, a la reconnexió i reactivació dels serveis públics en l’àmbit social i econòmic”. Sol·liciten, a més, “un tracte especial cap als ajuntaments que es troben en una situació de difícil risc financer”, i que les administracions supralocals ofereixin serveis als ajuntaments petits per facilitar el teletreball i col·laborin per “compartir recursos, fins i tot humans”.

També reclamen a l’estat espanyol la flexibilització de la regla de la despesa i la derogació dels aspectes de la LRSAL que limiten l’autonomia local, una demanda històrica del món local i que també ha reivindicat el govern català en diverses ocasions en les compareixences diàries per fer el seguiment de la pandèmia.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.