Diàlegs alcaldes.eu – El Maresme: reptes nous i pendents després de la crisi

0
1259

22 de juliol 2021

9:30 hores
WEBINAR (Plataforma Livestorm)
Accés directe des d’enllaç

Persones de contacte: Sílvia Sànchez / Bernat Gisbert
ssanchez@alcaldes.eu / bgisbert@presston.com
Tel: 93 339 08 12

Ponents confirmats

Ilma. Sra. Montserrat Candini, alcaldessa de Calella
Il·lm. Sr. Damià del Clot, president del Consell Comarcal del Maresme i alcalde de Vilassar de Mar
Il·lm. Sr. Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar
Il·lm. Sr. David Bote, alcalde de Mataró

L’inici de la fi de la pandèmia ens fa present una nova realitat. Mentre augmenta el nombre de persones vacunades arreu i es redueixen les xifres d’ingressos hospitalaris greus a casa nostra, les activitats socials es van recuperant, juntament amb la interacció i les perspectives de recuperació econòmica. A la fi, sembla que arribin les bones perspectives.

Tradicionalment, la comarca del Maresme ha estat una de les més productives i que més PIB aporten al país. És una economia moderna que ofereix als seus habitants i visitants tots els serveis, tot l’espai residencial i lúdic, tot el producte industrial i de proximitat i, també, un know-how de classe mundial. Però, com ha quedat la seva economia i capacitat productiva arran de la crisi? Gaire malmesa? Quines són les perspectives de recuperació a curt i mig termini?

Seguint la reflexió, cal preguntar-se per la qualitat de vida de les persones que habiten la comarca. Sempre ha estat una qüestió de la major importància per als municipis del Maresme i pel seu Consell Comarcal. Però la crisi ha augmentat la quantitat de despeses socials i exhaurit molts dels recursos públics i subsidis… Quin impacte ha tingut sobre la vida de les persones i les economies familiars?

A banda de les persones i l’economia, les preocupacions dels municipis d’una comarca també passen per la planificació. En aquest sentit, molts van ser els projectes i plans que van quedar aturats a partir de març de 2021. Què és el que va quedar aparcat? De quina manera es reiniciarà i com? En aquest sentit, convé preguntar-se, també, de quina manera es preveu que els Fons Next Generation ajudin a tots aquests desenvolupaments?

Amb la presència de representants del Consell Comarcal i d’alcaldies de referència, el webinar de juliol d’alcaldes.eu vol identificar els principals reptes i oportunitats als que ha de fer front el Maresme, una comarca que vol ser abanderada de la recuperació del país després de la pandèmia global.

Objectiu

El col·loqui ajudarà a discutir els punts forts i els reptes econòmics de la comarca i buscarà consensuar idees i visions útils per a tots els actors implicats.

Veure fulletó del col·loqui

  • De quina manera ha afectat la pandèmia la vida de les persones i els municipis al Maresme? Hi ha hagut gaire diferència entre la costa i l’interior? I els pobles i les ciutats?
  • Com han fet front als problemes derivats de la crisi les administracions locals?
  • Quina és la situació (i l’estat d’ànim) dels agents econòmics de la comarca?
  • Quines són les perspectives a curt i mig termini? Recuperació o estagnació?
  • Quins projectes clau van quedar aturats i cal recuperar després de la crisi?
  • Quines perspectives hi ha en quant als Fons Next Generation? Quan i com s’espera rebre’ls i invertir-los?
  • Com preveu el Maresme recuperar el seu lloc de lideratge dins de les comarques més productives i eficients de Catalunya?

Alcaldes.eu

Alcaldes.eu és la plataforma especialitzada en entrevistes i perfils a gestors municipals. Un aparador informatiu que permet compartir experiències i idees entre alcaldes i estar en contacte amb les inquietuds i necessitats del ciutadà. El lector té una participació activa, ja que pot opinar, enviar les seves cartes i proposar idees que sumin, sempre en positiu, per construir municipis i escenaris polítics d’acord amb les necessitats del ciutadà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.