Diàlegs alcaldes.eu – Pobresa energètica: el repte de cara a l’hivern

0
134

Accés directe des d’aquest enllaç

12 de novembre de 2020

9.30 hores
WEBINAR – Plataforma Livestorm 
(accés directe des d’enllaç)

Ponents confirmats:


  • Sr. Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya
  • Il·lma. Sra. Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet
  • Il·lma. Sra. Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà 
  • Il·lm. Sr. Joan Callau, alcalde de Sant Adrià de Besòs
  • Il·lm. Sr. Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat
  • Sra. Maria Salamero, Directora de RRII, Acció Social i Sostenibilitat d’Aigües de Barcelona 
Fins i tot en els anys de més bonança econòmica, és impossible oblidar-se d’aquelles persones que, per les raons que sigui, es troben en risc d’exclusió social. Quan arriba la tardor, i el fred, les necessitats d’aquestes persones esdevenen crítiques i inexcusables: una llar, alimentació i, sobretot, la calefacció i la llum que necessiten per sobreviure a l’hivern.

El 2020, però, és qualsevol cosa menys un any normal o de bonança econòmica. Hi ha una crisi sanitària i una d’econòmica. Ambdues afectaran, especialment, persones amb la salut delmada o les capacitats empobrides. Cal fer-hi quelcom i, a més, cal que sigui de manera preventiva, i no pas reactiva.

En un moment d’especial sobrecàrrega del sistema de salut pública i d’emergència per a les administracions, cal pensar més que mai en la sort d’aquells que, normalment, ja tenen dificultats per resistir les inclemències de l’hivern meteorològic.

El paper dels ajuntaments, com a administracions més properes a la ciutadania, i de les entitats supramunicipals, com a proveïdores d’aquells, serà clau en una de les estacions de l’any més complicades que es presenten. Tenim preparats els nostres municipis per desplegar les xarxes de solidaritat més bàsica? S’han establert els conductes de diàleg suficients amb les empreses proveïdores de serveis energètics? Hi ha prou empara de les legislacions?

En un moment d’economia de crisi, Alcaldes.eu aspira a plantejar claus i aprenentatges adreçats als ajuntaments que volen preveure, durant la tardor, com superar les dificultats de l’hivern i, el més important, sense deixar que ningú quedi massa endarrerit o exclòs. Aquest webinar forma part del cicle de “Pobresa energètica i habitatge: una nova dimensió després de la COVID?” i servirà per recollir punts clau que es debatran presencialment a la conclusió del cicle.

Objectiu
El col·loqui presentarà els punts crítics de la gestió energètica del proper hivern en el marc de la crisi econòmica i sanitària causada per la COVID-19. També les accions i prioritats que es poden desenvolupar de manera preventiva.
 
 


 


Quines expectatives d’incidència hi ha en quant a pobresa energètica aquest proper hivern?

—————————————————————


En l’actual situació de pandèmia, tenen prou temps i recursos els ajuntaments per pensar en l’hivern de les persones en risc d’exclusió?

—————————————————————

Què els cal, si no tenen prou recursos?

—————————————————————

Què estan fent en previsió?

—————————————————————

En quin estat es troba la normativa? Com és el diàleg entre administracions i empreses proveïdores de serveis energètics?


 • ETIQUETES
 • cx

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.