Diàlegs alcaldes.eu – Turisme o no turisme? L’estiu que els espera als municipis

0
601

27 de maig de 2021

9:30 hores
WEBINAR (Plataforma Livestorm)
Accés directe des d’enllaç

Ponents

Il·lma. Sra. Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa i presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona
Il·lm Sr. Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar i i vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona
Il·lm. Sr. David Font, alcalde de Gironella i director de l’Agència Catalana de Turisme
Sr. Joan Manuel Ribera, consultor expert en turisme i sostenibilitat

Persones de contacte: Sílvia Sànchez / Bernat Gisbert
ssanchez@alcaldes.eu / bgisbert@presston.com
Tel: 93 339 08 12

Si parlem de sectors econòmics, un dels que més han patit les conseqüències de la COVID ha estat el de l’hostaleria i el turisme. Els nostres restaurants, hotels, atraccions turístiques i totes les nostres indústries i serveis associats (des d’agències de viatges, mitjans de transport, comerç i altres) porten un any fent una travessia en el desert, i molts s’han quedat ja pel camí.

La gran esperança, potser l’única possible, és salvar la propera campanya amb uns números que proporcionin oxigen al sector, si més no fins al final de la pandèmia. D’aquestes activitats en depenen milers de famílies i, necessàriament, l’economia de moltes dotzenes de municipis de costa i d’interior del país.

Ningú té una bola màgica que indiqui quan acabarà la pandèmia. Només la ciència, i particularment les vacunes, està aportant algunes certeses. I només la política, malgrat les diferencies de criteris entre regions, aporta normes de conducta. Però, amb tot, no sabem del cert si les previsions de vacunació s’acompliran i si arribarem a la immunitat de ramat abans, durant o després que acabi la temporada. Tampoc sabem amb quin tipus de turisme podrem comptar enguany: serà d’interior o ja tindrem visitants de fora? En seran molts, o pocs? Tindran més o menys disposició de gastar?

En aquest marc de completa incertesa, el sector turístic –i els municipis amb vocació turística– comença a prendre ara moltes de les decisions que marcaran els resultats de la temporada i, potser, que determinaran la seva supervivència. Quines són les previsions? Hi haurà temporada turística o estarem tots confinats? I, més enllà d’això, quines garanties i mesures de seguretat poden oferir? Quin impacte i cost tenen aquests preparatius? I quines accions de promoció (o dissuasió) s’estan preparant en aquests mesos previs.

En aquest cas, com en tantes altres ocasions, els municipis defensen el benestar dels seus ciutadans. I això implica que la postura dels municipis és clarament favorable a permetre, amb totes les garanties, l’activitat turística. Però, què estan fent els nostres alcaldes i alcaldesses per recolzar el sector, abans, durant i després de l’estiu que ens espera?

Objectiu

Aquest col·loqui reunirà alcaldes i alcaldesses de localitats turístiques, així com representants d’institucions supramunicipals competents i, també, experts en el sector. Es pretén identificar bones pràctiques i compartir informació rellevant que ajudi els nostres municipis a prendre les millors decisions de cara a la propera temporada. Com és habitual, el debat estarà presidit per un esperit constructiu i col·laborador.

Veure fulletó del col·loqui

  • Quines són les perspectives turístiques més optimistes dels nostres municipis? Quines són les més pessimistes?
  • Què estan fent, actualment, els municipis per ajudar el sector de l’hostaleria i la restauració de cara a la propera campanya?
  • Com s’estan preparant en termes de seguretat, sanitat i control? Què els manca? Què necessiten?
  • De quina manera es promocionen? Quin missatge estan transmetent?
  • Quin públic esperen rebre enguany? Turistes nacionals o estrangers?
  • Com és, en termes de plans, protocols i mesures, la col·laboració entre municipis i administracions superiors?

Alcaldes.eu

Alcaldes.eu és la plataforma especialitzada en entrevistes i perfils a gestors municipals. Un aparador informatiu que permet compartir experiències i idees entre alcaldes i estar en contacte amb les inquietuds i necessitats del ciutadà. El lector té una participació activa, ja que pot opinar, enviar les seves cartes i proposar idees que sumin, sempre en positiu, per construir municipis i escenaris polítics d’acord amb les necessitats del ciutadà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.