Dilluns 25 de gener: Presentació-diàleg de la proposta per a un salari mínim europeu

0
371

20.1.21

Les representacions de les institucions europees a Barcelona organitzen el dilluns 25 de gener a les 11.00 h una presentació-diàleg telemàtica de la proposta de directiva per crear un salari mínim europeu, amb la participació del director a la Direcció General d’Ocupació, Afers Socials i Inclusió de la Comissió Europea, Jordi Curell, i les eurodiputades de la comissió d’Ocupació i Afers Socials Rosa Estaràs (PPE) i Alícia Homs (S&D). La trobada es podrà seguir en streaming a www.youtube.com/parlamenteuropeu

El 28 d’octubre de 2020, la Comissió Europea va proposar una directiva de la UE per garantir que els treballadors de la Unió estiguin emparats per salaris mínims adequats que els permetin viure dignament on sigui que treballin.
 
L’Oficina del Parlament Europeu i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona organitzen una presentació de la proposta de la Comissió Europea a càrrec de Jordi Curell, director a la Direcció General d’Ocupació, Afers Socials i Inclusió, seguida d’un diàleg amb les diputades de la comissió d’Ocupació i Afers Socials Rosa Estaràs (PPE) i Alícia Homs (S&D). Al final de cada bloc hi haurà sengles torns de preguntes. La trobada, d’11.00 a 12.30 h, serà moderada per la periodista Lara Malvesí, ex corresponsal a Brussel·les.
 
Context
 
El 2020, la majoria dels Estats membres de la Unió Europea tenen un salari mínim legal (21 de 27), mentre que altres sis tenen nivells salarials determinats a través de la negociació col·lectiva. Els salaris mínims mensuals varien àmpliament a la UE, des dels 312€ a Bulgària fins als 2.142€ a Luxemburg (juliol de 2020).
 
Durant els darrers anys i en el context de la crisi econòmica i social provocada per la Covid-19, la creació d’un salari mínim europeu és considera cada cop més un instrument útil per garantir salaris justos i la inclusió social.
 
El novembre de 2017, les institucions europees van proclamar conjuntament el Pilar Europeu de Drets Socials, establint el compromís de la UE amb uns salaris justos.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.