GRANOLLERS • Vallès Oriental

Disset empreses del Vallès Oriental participaran a la cinquena edició de Benvinguts a Pagès

0
1986

Se celebrarà el cap de setmana del 2 i 3 d’octubre

Les visites s’han de reservar al web https://benvingutsapages.cat/

Un total de 6 explotacions agràries, 1 allotjament, 9 restaurants i 1 activitat complementària del Vallès Oriental, participaran a la cinquena edició de Benvinguts a Pagès, que se celebrarà el cap de setmana del 2 i 3 d’octubre i que a la comarca coordina el Consell Comarcal.

Es tracta d’un cap de setmana de portes obertes en explotacions agràries, propostes originals en restaurants, allotjaments i activitats,  per ensenyar-nos els camps, ramats, o obradors. Dos dies per redescobrir on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que fan els aliments que ens arriben a casa. Una oportunitat per omplir el rebost comprant directament al productor.

Visitar una petita formatgeria que elabora formatges i iogurts elaborats  amb llet amb les seves pròpies  vaques, veure com es cultiven les herbes aromàtiques o els tomàquets,  fer un tast de mel, veure un ramat d’ovelles que pasturen al Montseny, o visitar les explotacions ecològiques de Gallecs on fan farina, pa, galetes, hortalisses o ous, són només algunes de les coses que podran fer els visitants del Benvinguts a Pagès a la comarca del Vallès Oriental.

Aquesta edició del 2021 torna a recuperar el format presencial mantenint les mesures de seguretat, amb un sistema de visites sota reserva i el compliment dels protocols vigents per la Covid19.

Benvinguts a Pagès ha sumat fins ara, en les quatre edicions anteriors, prop de 100.000 visitants a tot Catalunya, amb una oferta estable anual de 200 explotacions, més d’un centenar de restaurants, 200 allotjaments rurals i un centenar d’activitats complementàries (visites guiades, fires gastronòmiques, circuits de natura, col·loquis, concerts i exposicions, entre d’altres) que fan possible un gran cap de setmana rural. Al 2019, el Vallès Oriental va ser la comarca més visitada, amb més de 4.000 visites.

En la passada edició, el 2020, la pandèmia va obligar a traslladar la gran festa de la pagesia catalana a internet on durant el primer cap de setmana d’octubre una representació dels productors i productores del país van oferir xerrades divulgatives, visites virtuals i tutorials amb consells sobre alimentació, entre d’altres activitats. L’èxit de participació també es va traslladar en l’edició virtual, en què es van superar les 330.000 visualitzacions a les xarxes socials de Benvinguts a Pagès.

La gran festa del món rural de Catalunya, que ja s’ha fet un lloc a l’agenda de famílies i foodies, esdevé un magnífic aparador pels productes del territori i de temporada perquè els visitants tenen l’oportunitat d’adquirir-los directament als productors i pagesos. També de tastar-los als restaurants que aquell cap de setmana ofereixen el menú Benvinguts a Pagès elaborat amb productes de proximitat de cada comarca.

Benvinguts a Pagès té presència a les 42 comarques catalanes i és una oferta lúdica,  turística i gastronòmica a l’entorn del producte i l’àmbit rural que ajuda a desestacionalitzar, a  redistribuir el flux turístic de temporada i a descobrir i donar valor al món de la pagesia. La gran majoria dels sectors de l’alimentació hi tenen presència: granges de vedells, porcs i gallines, productors de  làctics, cellers, apicultura, pescadors, horta, fruita, cultiu de plantes aromàtiques, molins d’oli, etc.

Totes les propostes es poden consultar al web benvingutspages.cat

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, a través del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels consells comarcals, consorcis i oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.

Empreses del Vallès Oriental que hi participen:

RESTAURANTS:

ALLOTJAMENT

EXPLOTACIONS

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.