BERGA • Berguedà

El Berguedà crearà una Comissió de Residus, Sanejament i Qualitat Ambiental

0
1740

El Consell Comarcal del Berguedà crearà una Comissió de Residus, Sanejament i Qualitat Ambiental en la que hi tindran veu els alcaldes dels 31 municipis. Es tracta d’un organisme de caire consultiu que servirà per debatre, consensuar i fixar posicions sobre les matèries que es portin a l’aprovació dels plens de l’organisme en aquesta àrea.

Aquest és un dels temes que s’han exposat aquest dilluns en el primer consell d’alcaldes presencial que se celebra des del 21 de novembre del 2019. Les sessions celebrades el 2020 (3) i el 2021 fins ara, s’han fet telemàticament a causa de les restriccions imposades per la covid-19.

El pavelló de Suècia ha acollit la reunió dels batlles berguedans. L’amfitrió de la trobada ha estat Ivan Sànchez, l’alcalde de Berga que és el primer cop que hi participa com alcalde de la capital. Josep Lara, el president del Consell Comarcal del Berguedà, ha estat l’encarregat de conduir la sessió que permet retornar als consells d’alcaldes presencials. Hi han participat una vintena de batlles.

La comissió de residus tindrà per finalitat debatre i elaborar propostes i informes sobre l’explotació, ampliació, conservació i manteniment de l’abocador comarcal de font Ollera o la construcció d’una planta de tractament, reciclatge i deposició controlada de residus sòlids municipals i assimilables. També serà feina seva continuar fomentant la recollida selectiva i fer el seguiment de l’aplicació del Porta a Porta que es duu a terme des de l’octubre del 2018 a 12 municipis de la comarca i dels altres sistemes que s’han d’implantar a la resta de poblacions, entre d’altres.

Patrick Caballero

Aquesta comissió també farà el seguiment de la construcció, l’explotació, la conservació i el manteniment de les Estacions Depuradores d’Aigües Residuals(EDAR) i de la xarxa de sanejament en alta, responsabilitat de l’Entitat Local de l’Aigua (ELA) del Berguedà.

Pel que fa a la Qualitat Ambiental, l’esmentada comissió s’ocuparà de proposar projectes d’economia circular ja sigui provinents del reciclatge i de la valorització de residus i de la generació energies renovables.

Tal i com s’ha informat al consell d’alcaldes, aquest dimecres, el ple del Consell Comarcal té previst aprovar els estatuts d’aquesta comissió en la sessió oridnària d’aquest dimecres.

El president, Josep Lara ha destacat que amb aquesta comissió “s’aconseguirà una informació directe” que servirà per posar remei a les problemàtiques que es plantegin i analitzar les propostes que es facin. Lara ha dit que en aquesta comissió hi tindran presència dels municipis, petits, mitjans i grans.

Igualment s’ha informat que al ple del dia 15, s’aprovarà la dispensa de serveis de recollida de residus i assumpció del servei per part del Consell Comarcal del Berguedà dels següents municipis: Casserres, Castell de l’Areny, Fígols, Gisclareny, Olvan, La Pobla de Lillet La Quar, Sant Jaume de Frontanyà, Sant Julià de Cerdanyola, Vallcebre i Vilada. La dispensa és fa per 25 anys.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.