10.04.13 – GRANOLLERS • Vallès Oriental

El Consell Comarcal del Vallès Oriental s’oposa a la reducció de càrrecs electes

0
101

José Orive adverteix que la nova Llei de règim local “s’encamina a la privatització de serveis”

El president del consell comarcal del Vallès Oriental (CCVO) i alcalde de Canvolles, José Orive (PSC), ha assegurat a través d’un comunicat que “l’existència d’electes és una conquesta de la democràcia” i ha recordat que “el que reben els polítics per assistir als òrgans de govern no arriba al 1% del pressupost total del CCVO”. D’aquesta manera, s’ha referit a la supressió dels consellers comarcals prevista a la futura Llei de Règim Local. Segons Orive, la supressió de càrrecs “no es pot relacionar amb l’ estalvi econòmic sinó amb una pèrdua de les possibilitats de participació de la ciutadania”. El president del CCVO adverteix que les mesures de la nova llei s’encaminen a privatitzar serveis.
 
José Orive ha subratllat que els consells comarcals són actualment “més necessaris que mai”. En aquest sentit, ha recordat que són entitats que ofereixen serveis bàsics i que estan duent a terme un “un important exercici de contenció de la despesa”. D’altra banda, ha indicat que els consells estan apostant per “la mancomunació de serveis, el treball en xarxa i el suport als municipis”. 
 
El president del CCVO adverteix que les mesures incloses en la futura Llei de règim local “no estan encaminades a mantenir i garantir la qualitat del serveis”, sinó que “van més en la línea de la reducció de la despesa i fins i tot de la privatització d’alguns serveis”.
 
Orive recorda que els ens locals no han rebut cap informació oficial del Govern sobre aquesta nova Llei, i que “per tant, totes les valoracions es fan en base a les informacions publicades als mitjans de comunicació i no a documents concrets ni a propostes sobre les quals articular el debat”.
 
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, va anunciar dilluns que “en els consells comarcals amb més de deu municipis es podrà crear una junta de govern amb un màxim de set membres”. Aquest canvi, va assegurar la vicepresidenta, significarà la desaparició dels consellers comarcals i la supressió de 1.034 càrrecs públics remunerats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.