MANRESA • Bages

El Consell Comarcal inicia les obres del nou dipòsit de 2.000 m3 d’aigua a l’estació de tractament d’aigua potable del sistema Bages Llobregat

0
1409

El Consell Comarcal del Bages ha iniciat les obres del nou dipòsit de 2.000 m3 d’aigua per a l’estació de tractament d’aigua potable del sistema Bages Llobregat que s’ubica a Sallent. La nova infraestructura permetrà millorar la fiabilitat del sistema Bages Llobregat i el dotarà d’una major garantia de subministrament ja que n’ampliarà la capacitat de reserva. El nou dipòsit s’ubicarà a l’estació de tractament d’aigua potable de Sallent que potabilitza aquest recurs natural que procedeix de la Sèquia de Manresa i el condueix als municipis de Sallent, Artés, Avinyó i Calders.

El conseller de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Bages, Joan Zapata Lluch, explica que “el nou dipòsit permetrà oferir el volum més gran subministrable a tot el sistema permetent la distribució de l’aigua allà on es necessita, ja que la reserva s’ubica a l’inici del sistema”. El conseller afegeix que “es disposarà de més marge de seguretat per reaccionar davant possibles incidències i es dependrà menys dels bombaments d’aigua”. El nou dipòsit també permetrà una gestió més eficient dels sistemes de bombament.

Termini d’execució i pressupost

Els treballs, que tenen un termini d’execució de cinc mesos, tenen un pressupost de 455.000 euros + IVA. Compten amb una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua i també s’ha sol·licitat finançament a la Diputació de Barcelona a través del Programa general d’inversions 2020-2023.

El Consell Comarcal del Bages, per delegació dels ajuntaments, és l’ens responsable del sistema d’abastament d’aigua en alta Bages Llobregat que està en funcionament des de mitjan 2015 i dona servei als municipis de Sallent, Artés, Avinyó i Calders.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.