MOLINS DE REI • Baix Llobregat

El conseller Tremosa i la promotora Goodman visiten les instal•lacions de DSV

0
587

La planta de DSV Global Transport and Logistics de Molins de Rei funciona des de fa un mes i representa el centre de distribució o nau Cross dock més gran de tot Catalunya

La inversió feta per Goodman a Molins de Rei ha permès instal·lar una gran industria logística com és DSV. L’empresa promotora ha desenvolupat la primera instal·lació logística multinivell de España i es tracta del centre de distribució o nau Cross dock més gran de tot Catalunya.

El desenvolupament urbanístic del Polígon de els Llicorelles portat a terme per Goodman, permetrà l’ordenació del àmbit i millores de mobilitat i mediambientals com la reforestació del Parc de Collserolla, la recuperació de la riera de Vallvidrera i l’augment del terreny de titularitat pública.

Destacar del projecte d’urbanització, executat per l’empresa promotora Goodman, la creació d’un nou camí, d’ús públic, per arribar a la masia de can Rabella per on vianants, ciclistes, i la mateixa fauna autòctona, podran endinsar-se al Parc de Collserola.

Alhora, es millora la circulació interna del polígon, Riera del Molí, amb una nova rotonda –que serveix per fer un canvi de sentit i que en un futur servirà per connectar Molins amb el Papiol– i  s’ha construït un carrer, denominat Les Argiles, que dona accés directe a la nova zona industrial.

És important constatar la importància cabdal per a Molins de Rei de guanyar una parcel·la destinada a equipaments públics i destacar que la vila recuperarà –mitjançant cessió gratuïta– ambdues ribes de la riera de Vallvidrera, que passaran a ser de titularitat i propietat municipal. És a dir, Molins de Rei guanyarà un nou gran espai verd de més de 100.000 metres quadrats, alhora que es recupera la riera i el seu entorn natural.

Destacar que la nau de DSV a Molins de Rei disposa de 14.000 metres quadrats de magatzem i permetrà gestionar més de 8.000 enviaments setmanals. Tot i que des del passat mes de març ja està operativa, la instal·lació quedarà completada la propera tardor amb una segona fase.

De fet, la seu a Rubí de l’empresa DSV va facturar, l’any 2020, 523 milions d’euros i genera una ocupació de més de 1.200 persones. L’empresa matriu té oficines a més de 80 països i en el panorama logístic mundial és la quarta companyia més gran del món.

A primera hora de la tarda del dilluns dia 10, el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya ha visitat Molins de Rei, convidat per l’Ajuntament i Goodman. En iniciar-se la visita ha signat el llibre d’honor de la vila per, posteriorment, i conjuntament amb el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer; l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz; el gerent de Goodman, Ignacio Garcia, i regidors de la vila, ha pogut conèixer la nova zona industrial i les noves instal·lacions de l’operador logístic DSV, un edifici sostenible d’última generació, recentment instal·lat al Polígon Industrial les Llicorelles.

En acabar la visita a les instal·lacions i al nou ordenament urbanístic de les Llicorelles, el conseller, Ramon Tremosa, i l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, han atès els mitjans de comunicació locals i comarcals.

Tremosa ha expressat que “és un goig poder veure com aquesta gran infraestructura està a punt d’inaugurar-se i això representa que entrem en una nova etapa industrial i empresarial aquí a la comarca del Baix Llobregat, que situa Molins de Rei com un municipi de referència de bones pràctiques que es poden difondre a altres municipis de Catalunya”.

A més, el conseller considera que “la logística és un sector d’avantguarda que crea llocs de treball de productivitats molt altes, que a més van associats a salaris elevats i generen impostos que permeten finançar polítiques socials” i afegeix que, en aquest sentit, “a Molins de Rei s’ha sabut aprofitar una gran inversió industrial i logística per regenerar tot un espai per al conjunt de la ciutadania”.

Per la seva banda, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, assegura que es tracta “d’un projecte líder que està fet amb una sensibilitat mediambiental, des d’un punt de vista de la generació d’energia alternativa, i amb diàleg amb el promotor Goodman. No oblidem que aquesta també és una oportunitat per recuperar la riera de Vallvidrera.  Estem davant un projecte molt transcendent i de vital importància per a Molins de Rei”. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.