02.03.17  • Cerdanya

El Govern cofinançarà amb fons europeus FEDER un projecte per posar en valor el patrimoni i promocionar el turisme cultural a la Cerdanya

0
97

El Consell Comarcal de la Cerdanya ha impulsat el projecte “Posicionament turístic de la Cerdanya. El patrimoni i la cultura com a eixos vertebradors”


Acte de presentació. Foto: Consell Comarcal de la Cerdanya.
Aquest projecte s’emmarca en la darrera convocatòria del  Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha participat avui en la presentació del projecte FEDER “Posicionament turístic de la Cerdanya: el patrimoni i la cultura com a eixos vertebradors”, impulsat pel Consell Comarcal de la Cerdanya. El president del Consell Comarcal, Ramon Moliner, ha presentat el projecte en un acte a Ger, un dels municipis inclosos en el projecte.
 La consellera Borràs ha destacat que es presenta “un projecte sòlid per posicionar la comarca en l’àmbit del turisme i la cultura” i ha recordat que el projecte inclou actuacions a diferents municipis de la comarca: Alp, Bellver de la Cerdanya, Bolvir, Fontanals de Cerdanya, Ger, Isòvol i Puigcerdà. “Creiem en el món local i hem de treballar conjuntament. Tenim un país ric en elements naturals i culturals i els hem de revaloritzar”, ha afegit la consellera.
Per la seva banda, el president del Consell Comarcal, Ramon Moliner, ha remarcat que “aquest projecte global permetrà que altres projectes municipals molt esperats puguin tirar endavant” i n’ha destacat com a exemple “la rectoria de Ger i la d’All, al municipi d’Isòvol” o “diferents actuacions a Fontanals per posar en valor les esglésies romàniques o la promoció del senderisme”. Segons Moliner, aquests diners, “a més de permetre rehabilitar edificis, farà possible fomentar i coordinar les activitats en xarxa a tota la comarca”.
El projecte, que es desenvoluparà fins l’any 2020, compta amb un pressupost de 1,6 MEUR, dels quals el Govern en finançarà 723.000 EUR a través dels fons FEDER.  La iniciativa del Consell Comarcal de la Cerdanya proposa la creació d’una xarxa d’equipaments patrimonials d’interès turístic a la comarca que permetrà activar l’economia des d’un entorn respectuós amb el patrimoni i la natura per millorar i adequar infraestructures públiques i generar alhora activitats culturals d’atractiu turístic en els àmbits de la música, el teatre, la cultura popular i exposicions d’art. Així, el projecte permetrà la rehabilitació del Teatre Municipal d’Alp, del Taller d’Arts i Oficis de Cal Travesseres de Bellver de la Cerdanya, i també de l’antiga rectoria de Ger i dels porxos i coberts de Can Fanxico de Bolvir. A més, també s’invertirà en crear una nova sala d’exposicions al Museu Cerdà de Puigcerdà i en la creació d’un Centre d’Interpretació de Restes Arqueològiques a la Rectoria d’All (Isòvol), així com a diferents actuacions de foment cultural a Fontanals de Cerdanya.
En el marc d’aquest projecte, i per tal de dinamitzar el ventall d’activitats que es plantejaran,  s’implementaran eines i elements tecnològics d’informació com ara una agenda digital, sistemes d’informació i assessorament en línia.
Aquest projecte s’emmarca en la darrera convocatòria dels eixos 4 i 6 del  Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020 presentada pel Departament de Governació l’any passat. El fons FEDER és el principal instrument de la Unió Europea per pal·liar els efectes de la disparitat entre les regions. El Programa operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 té com a objectiu la promoció d’un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori, en la línia de les directrius de l’estratègia Europa 2020 i la seva transposició a Catalunya. 
A la presentació del projecte hi han assistit el secretari d’Administracions Locals, Joaquim Ferrer; la directora general d’Administració Local, Montserrat Mundi, i el director territorial de Governació a Girona, Raül Morales, a més de diversos alcaldes dels municipis amb projectes que es veuran beneficiats pels fons europeus.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.