02.03.17  • Selva

El Govern cofinançarà amb més de 800.000 euros un projecte sobre promoció del turisme cultural a la Selva a través dels fons europeus FEDER

0
113

El Consell Comarcal de la Selva ha impulsat el projecte “Producte turístic-cultural Vescomtat de Cabrera”


Acte de presentació. Foto: Consell Comarcal de la Selva.
Aquest projecte s’emmarca en la darrera convocatòria del  Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020, presentada pel Govern
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha participat avui en la presentació del projecte FEDER “Producte turístic-cultural Vescomtat de Cabrera”, impulsat pel Consell Comarcal de la Selva. L’acte, a l’Antic Escorxador de Vidreres, ha estat presentat  pel president del Consell Comarcal de La Selva, Salvador Balliu; i l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps.
En l’acte de presentació, la consellera Borràs ha destacat la “bona feina que ha fet el Consell Comarcal de la Selva”, i ha qualificat la iniciativa de “bon projecte, que posa en valor el patrimoni històric i cultural, genera activitat econòmica i promou un turisme respectuós amb el medi ambient”. La titular de Governació ha recordat que la Generalitat de Catalunya és l’únic govern que “posa aquests ajuts a disposició directament del món local”, i ha fet èmfasi en la importància d’aquest fet “perquè és qui millor es coneix les necessitats del territori”. Finalment, Borràs ha dit que “el Govern creu que cal donar oportunitats perquè tothom pugui viure i treballar al seu territori”. 
Per la seva banda, Salvador Balliu ha afirmat que el projecte “Producte turístic-cultural Vescomtat de Cabrera” “és una aposta pel turisme cultural, que beneficia a tota la comarca i a tots els sectors”.
El projecte, que es desenvoluparà fins l’any 2020, compta amb un pressupost de 1,8 milions d’euros que el Govern cofinançarà amb 809.600 euros. Aquesta iniciativa desplegarà un producte integral cultural-turístic vinculat al llegat patrimonial material i immaterial del Vescomtat de Cabrera a la comarca de la Selva. Així, es pretén generar una proposta conjunta que atregui nou públic i promoure l’activitat econòmica i cultural a la zona. 
El vescomtat de Cabrera va ser una de les senyories feudals més importants de Catalunya des del segle XI fins al segle XIX. No és estrany, doncs, que hagi deixat un gran llegat en forma d’elements patrimonials i d’elements intangibles a través d’històries, llegendes, personatges, etc. Aquest projecte afecta gran part de la comarca de la Selva i en conseqüència té un gran potencial econòmic per al territori. El projecte “Producte turístic-cultural Vescomtat de Cabrera” inclou els municipis següents: Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret, Maçanet, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, Susqueda i Vidreres.
Aquesta iniciativa s’emmarca en la darrera convocatòria dels eixos 4 i 6 del  Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020 presentada pel Departament de Governació l’any passat. El fons FEDER és el principal instrument de la Unió Europea per pal·liar els efectes de la disparitat entre les regions. El Programa operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 té com a objectiu la promoció d’un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori, en la línia de les directrius de l’estratègia Europa 2020 i la seva transposició a Catalunya. 
A la presentació del projecte hi han assistit diversos consellers comarcals i tècnics del Consell Comarcal de la Selva, així com el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús; el secretari d’Administracions Locals, Joaquim Ferrer; la directora general d’Administració Local, Montserrat Mundi; i el director territorial de Governació a Girona, Raül Morales.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.