27.08.12 – BADALONA • Barcelonès

El govern de Badalona defensa el copagament en teleassistència i atenció domiciliària per “alleugerir” llistes d’espera

0
201

L’Ajuntament recorda a l’ADCD que el cost pels menors es calcula en funció de la capacitat econòmica dels pares

Badalona (ACN).- El regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Badalona (Barcelonès), David Gómez, assegura que el consistori complirà la legalitat "escrupolosament" a l’hora d’aplicar el copagament en els serveis de teleassistència i atenció domiciliària a partir de l’1 de setembre. Defensa que amb aquest model s’aconseguirà "alleugerir" les llistes d’espera que, en alguns casos, arriben a un any. Gómez també respon a l’Associació pels Drets Civils dels Discapacitat i les seves Famílies (ADCD) que el cost del servei es calcula, en el cas dels menors, en funció de la capacitat econòmica dels pares o tutors legals. L’entitat reclamava que aquests serveis continuessin sent gratuïts per als menors de 16 anys.

A pocs dies de la posada en marxa del copagament de la teleasistència i l’atenció domiciliària a Badalona, el regidor responsable de l’àrea de Serveis Socials, David Gómez, defensa el canvi de model per la delicada situació de les finances municipals i, alhora, per poder alleugerir les llistes d’espera d’uns serveis que el govern municipal considera "prioritaris". En alguns casos, diu, el temps d’espera és d’un any.

Amb el copagament, que serà en funció de la renda dels beneficiaris i de les seves "unitats de convivència", l’Ajuntament assegura que podrà permetre que més persones puguin beneficiar-se d’aquest servei que, a partir de dissabte, serà finançat entre l’Administració i els propis usuaris. En els casos que les rendes no arribin a uns mínims, el cost per als usuaris serà de només sis euros.

"Estudiarem cada cas individualment i no s’aplicarà la mesura indiscriminadament", apunta Gómez. El regidor respon així a l’Associació pels Drets Civils dels Discapacitat i les seves Famílies (ADCD), que demana que els menors de 16 anys no paguin per aquest servei, ja que la seva capacitat econòmica es zero.

En aquest sentit, Gómez apunta que els menors "no paguen mai" i que el cost d’aquests serveis per als menors es calcula en funció de la capacitat econòmica dels seus pares o tutors legals. En els casos d’"infància de risc", apunta el regidor, "no hi haurà copagament". Segons dades de l’Ajuntament, els menors d’edat que són beneficiaris d’aquest servei són el 4%.

L’ADCD insisteix en reclamar la gratuïtat total del servei per als menors de 16 anys i es basa en un cas anterior ocorregut al municipi de Sant Quirze del Vallès. És el cas de la Susana Blasco, amb un fill discapacitat de 5 anys, que l’any 2010 va reclamar al seu ajuntament el servei gratuït d’atenció domiciliària.

Segons ha explicat l’afectada, el consistori oferia aquest servei, només amb el sistema de copagament, com ara es vol fer Badalona. Blasco, però, va presentar un recurs al·legant que el seu fill no tenia ingressos i que, per tant, el servei hauria de ser gratuït. Des del mes de setembre del 2011 gaudeix de l’atenció domiciliària gratuïta per al seu fill.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.