BARCELONA • Barcelonès

El municipalisme català participa a la reunió bilateral d’Infraestructures entre Estat i Generalitat

0
2832

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha estat present aquest divendres 26 de novembre a la reunió bilateral d’Infraestructures entre Estat i Generalitat de Catalunya. El president de l’ACM, Lluís Soler, ha format part de la delegació catalana, liderada pel Vicepresident i Conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, que s’ha reunit a la seu del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, a Madrid, amb la secretaria d’estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Isabel Pardo.

El municipalisme català ha donat suport al Govern català en les reivindicacions relacionades amb el traspàs de Regionals i Rodalies, l’estat d’execució de les inversions per al 2021, la previsió d’actuacions previstes a Catalunya en el pressupost de l’estat per al 2022, així com als diners pendents en inversions i als projectes que formaran part dels Fons Next Generation a Catalunya. Així, el vicepresident ha anunciat, després de la reunió, un acord amb el govern espanyol per desbloquejar els 3.500 miloins d’euros pendents de la disposició addicional tercera de l’Estatut entre els anys 2008 i 2013, i el dèficit d’explotació de Rodalies, valorat entre 270 i 300 milions d’euros aproximadament.

La darrera reunió bilateral en Infraestructures s’havia produït el 2 d’agost. La delegació catalana també estava formada pel secretari general de Vicepresidència, Ricard Font, la secretària general de Presidència, Núria Cuenca, el secretari general d’Economia, Jordi Cabrafiga, el director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Bernat Costas, i la presidenta de l’FMC, Olga Arnau.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.