Barcelona • Barcelonès

El Parc Natural de la Serra de Montsant culmina una nova etapa del procés participatiu per ajudar a definir el seu Pla estratègic

0
20

Durant la primera fase es van recollir més de 800 propostes, que ara s’han sintetitzat en unes 338 i 53 línies de treball

El Parc Natural de la Serra de Montsant ha celebrat aquests dies diverses sessions participatives, que donaven continuació al procés engegat amb la iniciativa “El Parc t’escolta” per recollir les diverses inquietuds, propostes i opinions de les persones que viuen als 11 pobles que integren el Parc. En aquestes sessions presencials, que s’han celebrat als pobles de Margalef, la Bisbal de Falset, la Figuera, Cabacés, la Vilella Alta i la Vilella Baixa, Cornudella de Montsant, Ulldemolins i la Morera de Montsant, s’ha fet el retorn a les qüestions plantejades durant la primera fase.

En la primera fase del procés, els veïns i veïnes dels pobles del Parc van presentar 830 propostes, que s’han ordenat i sintetitzat en un total de 338 propostes i 53 línies de treball. Tot plegat, s’ha donat a conèixer en les trobades d’aquesta segona fase, que s’ha batejat amb el nom d’”El Parc respon”. Les propostes i les línies de treball incideixen en aspectes com ara la senyalització i el manteniment de la xarxa de camins, la regulació i l’ordenació de la freqüentació de visitants, el turisme sostenible, la ramaderia i la gestió forestal, la prevenció d’incendis o la millora de la comunicació amb el Parc o la difusió dels seus valors, entre d’altres.

Part d’aquestes propostes, a més d’ajudar a copsar la percepció que la gent del territori té del Parc, s’inclouran en el Pla estratègic del Parc Natural de la Serra de Montsant 2025-2029, que definirà el full de ruta de les accions s’han de dur a terme a l’espai natural protegit durant aquest període. Altres ja s’estan executant o s’han de fer a curt termini.

Aquestes sessions també han contribuït que el territori millori el coneixement sobre les funcions i competències d’un parc natural i delimitar quines actuacions corresponen a cada organisme o Administració. Així mateix, també s’ha abordat l’execució de propostes des de l’àmbit local, associatiu o privat i amb quines eines de suport i col·laboració del Parc podrien comptar.

El Parc Natural de la Serra de Montsant té una superfície de 9.242 hectàrees i hi viu una població censada de 2.638 habitants.

Font: Govern

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.