Usuàries al parc urbà de salut del Parc de Cerdanyola. Foto: AJUNTAMENT DE MATARÓ.

El Punt Avui
Barcelona • Barcelonès

Els ens locals debatran com millorar la salut i el benestar des de l’acció municipal

0
33

El primer Congrés de Salut i Món Local, que se celebrarà a Barcelona el 30 de setembre i l’1 d’octubre, abordarà la millora de la salut de les persones des dels municipis. Comptarà amb la participació d’alcaldes, regidors, i altres representants i professionals del món local sota el lema Accions locals per a reptes globals.

L’han organitzat de manera conjunta el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), les diputacions de Barcelona, Girona i Tarragona; la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Els actes es faran al Museu de la Ciència, al CosmoCaixa, per debatre sobre com els municipis poden contribuir a la millora de la salut i el benestar de la població. El congrés també té per objectiu començar a treballar conjuntament en un full de ruta de les polítiques locals pel que fa a l’atenció a les persones.

Al voltant del 80% dels determinants de la salut estan fora del sistema sanitari i tenen a veure amb els hàbits de vida, la xarxa social i comunitària de la persona, així com amb les condicions socioeconòmiques, culturals i mediambientals. Per això, tal com explica Josep Mayoral, president del comitè organitzador del congrés, “els ajuntaments i les polítiques de proximitat tenen un paper cabdal a l’hora de promoure la salut i afavorir entorns saludables”. L’esdeveniment, segons expliquen els organitzadors, tractarà sobre els següents eixos: salut en totes les polítiques, integració social i sanitària, salut planetària i món local, envelliment i salut, salut pública i municipis i competències municipals i governança en salut i atenció social.

Continuar llegint

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.