El projecte ha inclòs un itinerari segur per a vianants i ciclistes integrat al paisatge

El Vendrell • Baix Penedès

La Diputació de Tarragona millora la seguretat viària i impulsa la mobilitat sostenible entre El Vendrell i Sant Vicenç de Calders

0
21

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha inaugurat aquest diumenge el condicionament de les TP-2044 i TV-2048, una actuació que ha suposat una inversió d’1 milió d’euros

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha inaugurat aquest diumenge al matí les obres de condicionament de les carreteres TP-2044 i TV-2048 que milloren la seguretat viària, pacifiquen el trànsit i impulsen la mobilitat sostenible entre El Vendrell i Sant Vicenç de Calders. Acompanyada per la diputada delegada d’Infraestructures del Territori, Iris Castell; l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez; la presidenta de l’Associació de Veïns de Sant Vicenç de Calders, Mireia Cadenet, i desenes de veïns i veïnes, Llauradó ha recorregut a peu el tram d’1,36 quilòmetres on s’ha dut a terme l’actuació, que ha suposat una inversió d’1 milió d’euros per part de la Diputació. A l’acte també hi ha assistit la diputada Marta Ventura i els diputats Joan Sans i Jaume Casañas. 

Les obres de condicionament s’han dut a terme tenint especial cura de la integració de la infraestructura al paisatge i el respecte pel patrimoni. Entre les actuacions que s’han dut a terme destaca la construcció de l’itinerari segur per a ciclistes i vianants que s’hi ha habilitat. Amb una longitud d’1,36 quilòmetres i una amplada de 2 metres, dona continuïtat als carrils bici ja existents al Vendrell, connectant-los amb Sant Vicenç de Calders i els camins del Mar i de la Costa Roja. En concret, la Diputació ha treballat per mantenir els trams de mur de pedra seca que transcorren paral·lels a les vies que també s’ha reforçat en alguns extrems per a consolidar-los.

Durant l’acte d’inauguració, les persones assistents han recorregut a peu el tram de les dues carreteres que s’han condicionat des del Vendrell i fins a la rotonda d’accés a Sant Vicenç de Calders, on han tingut lloc els parlaments i l’explicació tècnica de l’obra. La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha assegurat que “la remodelació d’aquesta carretera contribuirà al benestar dels veïns i veïnes que la transiten, ja sigui a peu, en bicicleta o en cotxe, i farà que tant Sant Vicenç de Calders com el Vendrell siguin llocs encara millors per viure-hi”. A més, ha ressaltat que “la millora s’ha concebut seguint criteris de sostenibilitat i de màxim respecte per l’entorn, com fem en el conjunt de la nostra xarxa viària”. Durant el trajecte, les autoritats s’han aturat a una fita per descobrir-hi una placa commemorativa. 

Altres actuacions

El projecte de condicionament de les TP-2044 i TV-2048 ha inclòs altres actuacions destacades per millorar la seguretat dels usuaris i pacificar el trànsit. D’aquesta manera s’ha ampliat la calçada fins als 7 metres i s’ha millorat la intersecció a l’accés sud de Sant Vicenç de Calders amb la TV-2048, el Camí del Mar i el Camí Costa Roja amb la construcció d’una rotonda.  A més, s’ha millorat el tram d’accés al nucli urbà del Vendrell amb voreres, murs i baranes i la instal·lació de reductors de velocitat per pacificar el trànsit, entre d’altres mesures de seguretat i comoditat per als usuaris i usuàries de la via. Per últim, s’ha treballat en la instal·lació de l’enllumenat de les rotondes, la reposició dels serveis afectats i la corresponent senyalització horitzontal, vertical i sistemes de contenció. Per la TP-2044 i la TV-2048 hi circulen uns 2.000 vehicles cada dia de mitjana.

Font: Diputació de Tarragona

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.