2.10.18 – LLEIDA • Segrià

Els Mossos detenen el president de la Diputació de Lleida per presumpta corrupció

0
136

La policia catalana ha iniciat el dispositiu a les 8 del matí per ordre judicial.


Joan Reñé a una entrevista d’alcaldes.eu.
Els mossos detenen el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, per presumpta corrupció, segons publica La Vanguardia. Reñé, que també és alcalde de Fondarella, hauria estat detingut en el marc d’una operació contra la corrupció relacionada amb Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). A més del president de la Diputació, el rotatiu assegura que s’han detingut altres càrrecs i responsables d’empreses; una desena per ara.
Entre els detinguts hi constarien dos alts càrrecs de la Secció de Conservació de Carreteres de la Generalitat i durant el dia es preveuen més detencions i escorcolls, sobretot en les empreses que s’investiguen. 
A Reñé i a la resta se’ls hi imputarien els delictes de suborn, malversació de fons públics, pertinença a un grup criminal, blanqueig de capitals, delictes societaris, delictes de corrupció en els negocis o frau a l’Administració pública, entre d’altres.
Operació Boreas
Boreas, aquest és el nom que se li ha atorgat a aquesta operació que dirigeix el Jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida, i s’ha posat a la pràctica després de quatre anys d’investigació per part de la Fiscalia Provincial de Lleida. La Fiscalia sospita que Reñé i la seva número dos haurien cobrat comissions il·legals.
Aquesta operació té dues parts; per una banda el presumpte pagament de comissions al president de la Diputació i a la seva número 2, i per l’altra l’entrega de donacions a CatDem per part de les empreses beneficiades com a pagament pel partit. CatDem és una fundació vinculada a CDC que també està implicada en el cas 3%.
La investigació es va iniciar el 2014 a partir d’una denuncia que alertava del pagament per part de la constructora M i J Grues d’una comissió a Reñé. Un dels socis de l’empresa va alertar d’aquests suposats pagaments en efectiu a canvi de l’adjudicació del manteniment durant 15 anys de sis depuradores del Pla d’Urgell. Es tractaria d’un contracte de 22,5 milions d’euros per gestionar les plantes de tractament d’aigües residuals de Fondarella, Linyola, Bell-lloc, Barbens-Ivars d’Urgell, Bellvís i Juneda-Torregrosa.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.