23.6.20  • Vallès Oriental

En marxa el Projecte Vallès Oriental OIL dins del Programa d’Ocupació a la Indústria Local

0
136

El programa pretén enfortir el model de la indústria manufacturera local a la comarca i, alhora, generar llocs de treball de qualitat i de futur, especialment perquè puguin accedir aquelles persones fortament impactades per l’atur.

El diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Óscar Sierra, ha participat en la sessió inaugural online del "Projecte Vallès Oriental OIL, Programa d’Ocupació a la Indústria Local", i ha volgut destacar la importància d’aquest programa, impulsat per la Diputació de Barcelona, que pretén enfortir el model de la indústria manufacturera local i, alhora, generar llocs de treball de qualitat i de futur, especialment perquè puguin accedir aquelles persones fortament impactades per l’atur.
 
«Ara més que mai són necessaris programes com aquest amb grans resultats amb l’objectiu de retornar la indústria al capdavant de l’activitat econòmica dels nostres pobles i ciutats. I tan sols el podrem aconseguir si fem un “cop de força” entre tots els agents vinculats. Amb la crisi generada per la pandèmia de la COVID19 s’han destruït llocs de treball, però precisament és el que ens ha de fer motivar-nos i esperonar-nos per continuar avançant», ha assegurat Sierra.
 
El programa Ocupació a la Indústria Local (OIL), neix al 2015 impulsat per la Diputació de Barcelona amb el convenciment de la necessitat d’impulsar polítiques de mercat de treball amb caràcter integral i preferentment preventives -i no pal·liatives-. En aquest sentit, aquest programa ha tingut l’ambició de provocar un canvi d’enfocament, en tant que l’actuació deixa de girar únicament entorn de la millora de l’ocupabilitat de la persona i s’incorporen les necessitats del teixit productiu i les especificitats dels diferents entorns territorials com a elements centrals d’aquesta.
 
Les primeres convocatòries (2015-2016 i 2016-2017) es van dur a terme en un context de crisi i amb gran nombre de persones aturades que pertanyien a col·lectius de gran vulnerabilitat. L’objectiu era oferir oportunitats a aquestes persones en un àmbit productiu que els aportés millor estabilitat i inserció de qualitat.
 
Aquesta tercera convocatòria, en la que s’emmarca el projecte Vallès Oriental 4.0, ha tingut com a objectiu promoure la competitivitat de la indústria local, fonamentada en una estratègia territorial de desenvolupament econòmic, mitjançant accions de desenvolupament competencial i retenció de talent , a partir d’una xarxa territorial públicoprivada que garantís la cohesió i la sostenibilitat de les actuacions. Tot això tenint en compte la realitat que representen la nova indústria (serveis destinats a la producció) i la indústria 4.0.
 
Així, s’ha orientat a consolidar territorialment polítiques de mercat de treball amb un rendiment a mitjà i llarg termini, per això el seu plantejament ha estat de caràcter bianual, i, de forma específica, els 12 projectes subvencionats a la província de Barcelona han desplegat les seves iniciatives en el seu territori d’acord amb els següents aspectes estratègics: basar-se en la col·laboració publicoprivada i promoure la concertació sectorial i territorial; enfortir el model industrial local i l’especialització productiva territorial; promoure la millora de l’ocupabilitat, el desenvolupament competencial, la retenció de talent i la inserció laboral en la indústria; treballar activament per la igualtat d’oportunitats en el mercat laboral i fomentar la inserció laboral de les dones en ocupacions i/o en activitats industrials; fomentar les vocacions industrials, científiques i tecnològiques i facilitar la transició cap a la indústria 4.0.
 
Per finalitzar, el diputat Òscar Sierra ha destacat que «Catalunya i la província de Barcelona al capdavant, sempre ha estat un país amb una tradició industrial, per tant, és coherent que les administracions públiques vetllem també pel seu “retorn” i impuls" i que "confiem doncs que junts, amb el vostre lideratge puguem contribuir a consolidar una indústria pròpia, renovada, competitiva i amb igualtat de gènere, generadora d’ocupació i que, per tant, contribueixi a la reactivació econòmica i a consolidar un model de desenvolupament millor per al conjunt del país».
 
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.