TORDERA • Maresme

En marxa les noves plaques fotovoltaiques a la biblioteca de Tordera

0
691

Amb el repte de continuar assolint els objectius de l’agenda 2030, Tordera posa en marxa un dels primers projectes d’instal·lació de plaques fotovoltaiques als diferents equipaments municipals. El primer que ja està en marxa i ja ha rebut tots els permisos d’aprovació és la instal·lació dels nous panells solars instal·lats al sostre de la biblioteca municipal.

En total, el sostre de la biblioteca disposa de 84 panells amb els quals, segons ha informat l’empresa instal·ladora Novasolaris, durant el primer any de funcionament es podrà aconseguir un estalvi de 2700€/anuals amb una amortització d’aproximadament uns 16 anys i amb un estalvi total de 71166€ en 25 anys.

Des del govern municipal es treballa per continuar reduint les emissions i apostar pel consum d’energies renvobables a tots els edificis i serveis municipals. 

De de fa dos anys, la major part dels equipaments municipals i carrers ja disposen de nou enllumenat LED, també en aquest sentit s’està renovant el parc de vehicles municipals mitjançant vehicles híbrids o elèctrics i els nous sistemes de calefacció als equipaments s’estan substituint per calderes de biomassa. 

La voluntat del govern municipal és continuar apostant per aquest tipus d’energia verda. Durant aquest any 2022 i el 2023 es continuarà amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la resta d’equipaments municipals d’arreu del municipi. També els propers mesos s’instal·laran dos punts de càrrega per a vehicles elèctrics. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.