02.07.14 – TARRAGONA • Tarragonès

Enllestida la tramitació del Pla especial sobre infraestructures de telefonia mòbil de Tarragona

0
171

Les Normes quedaran ara exposades a informació pública durant 45 dies i, simultàniament, s’atorgarà audiència als ajuntaments durant un mes.

La Comissió territorial d’urbanisme de Tarragona ha donat conformitat avui al Pla especial sobre infraestructures de telefonia mòbil de Tarragona. El Pla té per objecte ordenar les àrees més adequades per emplaçar al municipi infraestructures de radiocomunicació de telefonia mòbil que generin camps electromagnètics amb un interval de freqüències d’entre 10MHz i 300GHz.
 
Així, determina com a zones idònies la totalitat del sòl urbà i urbanitzable delimitat de Tarragona, on es permetrà la instal·lació d’infraestructures de telefonia amb restriccions. Igualment, el Pla concreta les mesures per minimitzar l’impacte visual i ambiental de les antenes i, finalment, atorga un termini de cinc anys perquè les instal·lacions existents, amb llicència o sense, s’adeqüin.
 
El Pla, redactat pel consorci Localred, va ser aprovat definitivament per la Comissió territorial d’urbanisme de Tarragona el juliol de 2012 . No obstant, en va condicionar l’executivitat a la presentació d’un text refós que inclogués una sèrie d’informes que mancaven. Avui, la Comissió hi ha donat la seva conformitat, amb la qual cosa es pot procedir a la publicació del Pla i a la seva entrada en vigor.
 
Normes urbanístiques per a 14 municipis
 
D’altra banda, la Comissió territorial d’urbanisme també ha aprovat avui inicialment les Normes de planejament urbanístic per a 14 municipis tarragonins. Es tracta d’Arbolí, la Febró i Riudecols del Baix Camp; Forès, Passanant i Belltall, Rocafort de Queralt, i Savallà del Comtat, de la Conca de Barberà, i Bellmunt del Priorat, la Bisbal de Falset, el Lloar, Margalef, Pradell de la Teixeta, la Vilella Alta i la Vilella Baixa, de la comarca del Priorat.
 
Aquesta nova tramitació per als municipis que no tenen planejament urbanístic propi té com a objectiu donar vigència indefinida a les Normes que ja es varen tramitar l’any 2010. L’antic document abastava 22 municipis, dels quals 8 ja tenen avui Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) propi.
 
El document aprovat el 2010 es va tramitar per la via d’urgència amb un termini de vigència de 4 anys que ha de caducar la propera tardor. Ara, per tant, es proposa que les Normes puguin tenir vigència indefinida, tot tramitant-les de forma ordinària, amb sol·licitud d’informe a tots els organismes sectorials implicats i informació pública oberta als ciutadans.
 
A aquest efecte, les Normes quedaran ara exposades a informació pública durant 45 dies i, simultàniament, s’atorgarà audiència als ajuntaments durant un mes.
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.